krem(lj)atorij

Putin ‘kremira’ hranu pod sankcijama uvezenu iz EU

Foto: Reuters/PIXSELL
Putin ‘kremira’ hranu pod sankcijama uvezenu iz EU
08.08.2015.
u 07:30
Masovno se uništava hrana koja je uvezena nakon kontrasankcija koje je Moskva uvela zapadnim zemljama prije godinu dana
Pogledaj originalni članak

Diljem Rusije, na godišnjicu uvođenja kontrasankcija zapadnim zemljama, počelo je uništavanje stotina tona prehrambenih proizvoda čiji je uvoz zabranjen. Federalna carinska služba Rusije u srijedu je utvrdila postupak za uništavanje proizvoda zabranjenih za uvoz.

Ti proizvodi podliježu neposrednom oduzimanju i uništavanju. U Federalnoj službi za veterinarski i fitosanitarni nadzor kazali su da će biljni proizvodi biti bačeni na deponij, a uništavanje mesnih i mliječnih proizvoda obavit će se spaljivanjem jer su to proizvodi visokog biološkog rizika.

Putinov plan masovnog uništenja hrane sa Zapada izazvao je revolt dijela stanovništva. Čak i neki od bliskih suradnika Kremlja šokirani su idejom “kremiranja” hrane, a svećenik Ruske pravoslavne crkve Aleksej Uminski kritizirao je kampanju kao suludu i bogohulnu.     

>> 'Putin je spreman koristiti nuklearno oružje u Europi'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

RA
rafaell
09:38 08.08.2015.

Zapad,pogotovo SAD uništava daleko više,a o bacanju da ne govorimo,ovo je švercana hrana,bez deklaracije,porijekla,dokaza o ispravnosti,upitna za ljudsko zdravlje,istina takva se kod nas prodaje kao domaća kvaliteta,pa imamo cvijećare jače od države,tumore,bolesti...Na prvu skandalozno,pa ipak sasvim ispravno i logično riješenje velikog predsjednika vođe otpora slobodnog Svijeta ciofašističkojkorporativno-banksterskoj tiraniji porobljivača Imperije Zla

FU
fullmax
09:25 08.08.2015.

Svaka cast Putinu ...... nema veceg zla od Hrvatske korupcije

Avatar Jorge
Jorge
09:42 08.08.2015.

Znam da novinari često žele banalne vijesti učiniti bombastičnima, pa zaborave da bi osnova trebala biti informiranje. Kao prvo radi se o uništavanju 70-tak tona hrane koja je zaplijenjena, a drugo, malo važnije: do sada se ta roba vraćala u zemlju porijekla. Konačno, mislim da bi i nama trebala neka vrst embarga, jer smo potpuno uništili poljoprivredu (Rusi povećali proizvodnju mesa 30%), no stvari će se još pogoršati. Roba koja je trebala biti plasirana u Rusiju završit će kao nelojalna konkurencija našim proizvođačima. Nije bitna odšteta samo izvoznicima hrane u Rusiju, već i domaćim proizvođačima koji su na koljenima...