Blokada u Zadru

Zaštitari iznijeli vijećnika, a nakon što se vratio uslijedila tučnjava!

Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
Foto: Frane Šarić
MArko Pupić Bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
Foto: Frane Šarić
Marko Pupić Bakrač
Foto: Frane Šarić
Marko Pupić Bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
Foto: Filip Brala/PIXSELL
bakrač
02.10.2014.
u 16:30
Božidar Kalmeta je nakon svega dao izjavu novinarima da je Marko Pupić Bakrač lutka na koncu pojedinih grupacija i da će o njima govoriti kada za to dođe vrijeme
Pogledaj originalni članak

Tri zaštitara oborila su vijećnika zadarske Akcije mladih Marka Pupića Bakrača na pod gradske vijećnice. Budući da im je pružao otpor i nije htio napustiti govornicu, nastavili su ga iznositi i vući ga po podu. U jednom trenutku podignuli su ga za noge i iznijeli ga iz vijećnice. Mučne scene trajale su desetak minuta, a sve je završilo time što se Pupić Bakrač otrgnuo i vratio u vijećnicu. I kada se mislilo da je kraj, stiglo je i pojačanje zaštitarima, a u pomoć Marku Pupiću Bakraču skočio je kolega iz Akcije Mladih Ante Rubeša.

Uslijedila je doslovno tučnjava i nemile scene koje su u daljnjoj eskalaciji spriječili novinari. – Nemate pravo ovo raditi, neki su se borili da bi imali pravo govoriti – vikao je Ante Rubeša. Uvod svemu bilo je to što je zbog točke Kalelarga drugi put zaredom nezavisni vijećnik s liste Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, prekinuo sjednicu zadarskog gradskog vijeća odbijajući napustiti govornicu.

Pupić Bakrač je optužio zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu za žurno pogodovanje turskim interesima u Maraska Parku, a istodobno odbijanje uvrštavanje  u sjednicu gradskog vijeća točke o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a za što je u Zadru prikupljeno gotovo 11.000 potpisa. Pupić Bakrač tvrdi da je i Kalmeta ispočetka podržavao preimenovanje najpoznatije zadarske ulice, ali da je to zabranio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Pupić Bakrač četiri sata stajao za govornicom

– Obrazloženje da je ime Kalelarga talijanizam samo je  izgovor jer je  Karamarkov stav da su prikupljanja potpisa i referendumi opasni za stranku – istaknuo je Pupić Bakrač u priopćenju nakon prekida. Rekao je da ne priznaje sud partije i totalitarizam. – Drug Tito je priznavao jedino sud partije, a ja ne priznajem nikakav totalitarizam niti ću dozvoliti da mi sudi partija, pa ni HDZ-ova – rekao je Pupić Bakrač. Ovaj put Pupić Bakrač nije dozvolio zaštitarima da ga istjeraju tvrdeći da za to nemaju zakonsko pravo, pa su se povukli, a policija nije htjela ni doći tvrdeći da vijećnik ne narušava javni red i mir.

Pupić Bakrač četiri sata stajao je za govornicom kada su se u nju vratili SDP-ovci s partnerima. – Gradsko vijeće više ne postoji i nemamo uvjeta za rad. Problem je nastao jer vlast nije htjela uvrstiti točku o preimenovanju Kalelarge uvrstiti u dnevni red. Mi se ne slažemo s time, ali i s blokadom vijeća iako svatko ima pravo na svoj način borbe. S obzirom na to da gradskog vijeća nema predlažemo da svi vijećnici i gradonačelnik Kalmeta daju ostavke i da se raspišu novi izbori – rekla je vijećnica SDP-a Irena Dragić.

Kalmeta: Pupić Bakrač je lutka na koncu pojedinih grupacija

Božidar Kalmeta je nakon svega dao izjavu novinarima da je Marko Pupić Bakrač lutka na koncu pojedinih grupacija i da će o njima govoriti kada za to dođe vrijeme. – Svaka budala može biti vijećnik, ali i gradonačelnik. Građani će sve vidjeti. To što SDP traži da svi damo ostavke ja mogu komentirati tvrdnjom neki oni svi daju ostavke u SDP-u zbog svog javašluka i nerada  – rekao je Kalmeta. U 16 sati sjednica je nastavljena u maloj vijećnici.

>>Vijećnik Akcije mladih u pratnji zaštitara napustio govornicu nakon sat i pol vremena

>>Akcija mladih tvrdi da HDZ i SDP šuruju u Zadru: Kalmeti ne vjerujem ni kad kaže da je dan

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar Feniks
Feniks
14:08 02.10.2014.

Čuj akcija mladih! "Mladić" od nekih 50 godina.

RT
Rollo Tomasi
15:41 02.10.2014.

Akciju mladih koja ima člana koji je bio mlad 1884. trebaju cijelu zaštitari iznijeti i pobacati u more. Kaj je to? Mladež stranke umirovljenika?

BL
blackstone
15:44 02.10.2014.

Može promjena ulice u talijanski naziv kad talijani u trstu promijene naziv corso italia,u hrvatsku ulicu ali na hrvatskom. Samo reciprocitet molim ,ništa manje ni više.