NOVI PROJKET

Pula konačno dobiva adekvatno sklonište za napuštene pse?

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pula konačno dobiva adekvatno sklonište za napuštene pse?
03.02.2020.
u 09:53
Iako je Mreža za zaštitu životinja, koju čine 52 udruge za zaštitu životinja, podnijela prijavu Državnom inspektoratu protiv skloništa u Puli, zamjenik gradonačelnika Robert Cvek istaknuo kako Grad intenzivno vodi računa o sigurnom boravku nezbrinutih životinja
Pogledaj originalni članak

Izgleda da bi napušteni psi u Puli konačno mogli dobiti novo adekvatno sklonište. Na sastanku na kojemu su sudjelovali zamjenici pulskog gradonačelnika Robert Cvek i Elena Puh Belci, predstavljeno je idejno rješenje budućeg smještaja za životinje kojeg je izradila Zadruga Praksa, a sam projekt predstavila je autorica Helena Sterpin.

Podsjećamo, nedavno smo pisali o katastrofalnim uvjetima u pulskom skloništu, gdje se prema dojavama građana psi zbog anksioznosti samoozljeđuju, fekalije i prljave zdjelice su posvuda, a životinje su pothranjene i pune parazita.

Regional Express prenosi da je novo gradsko sklonište zamišljeno je kao siguran boravak, predviđen Generalnim urbanističkim planom Grada Pule, a sama lokacija nalazi se uz Partizanski put.

Projektom je predviđen smještaj skloništa za životinje sa svim pratećim sadržajima i veterinarskom praksom. Pri projektiranju skloništa posebna se pozornost usmjerila osmišljavanju prostora koji će poticati udomljavanje zbrinutih životinja kao primarni cilj ustanove. Također je predviđeno je više površina za slobodno kretanje pasa za koje je osigurano 454 m2 ograđene površine. 

Iako je Mreža za zaštitu životinja, koju čine 52 udruge za zaštitu životinja, podnijela prijavu Državnom inspektoratu protiv skloništa u Puli, zamjenik gradonačelnika Robert Cvek istaknuo kako Grad intenzivno vodi računa o sigurnom boravku nezbrinutih životinja te je podsjetio da je za projekt izgradnje skloništa za životinje Grad u ovogodišnjem Proračunu osigurao iznos od 2,5 milijuna kuna.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.