PO BURI I KIŠI

Zagrebački doktor je privatnim automobilom otišao po pacijenticu u Pulu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Zagrebački doktor je privatnim automobilom otišao po pacijenticu u Pulu
28.11.2017.
u 08:48
Kutleša je kazao pacijentica prima terapiju te je malo bolje, ali 'još uvijek teško bolesna, na respiratoru i dijalizi'.
Pogledaj originalni članak

Pacijentica (48) iz Pule zbog teškog je zdravstvenog stanja u noći između 6. i 7. studenog prevezena iz pulske Opće bolnice u zagrebačku Kliniku 'Fran Mihaljević'.

Pacijentica je, zbog teške upale pluća zbog čega nije mogla samostalno disati, u vozilu hitne pomoći morala biti priključena na respirator te na ECMO aparat, tzv. umjetna pluća. Kako potonji uređaj u pulskoj bolnici nemaju, a u pitanju je bio život, s pokretnim ECMO aparatom iz Zagreba je - i to svojim privatnim automobilom - doputovao doc. dr. sc. Marko Kutleša, odjelni liječnik na Zavodu za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju bolnice "Fran Mihaljević", piše Glas Istre.

Kutleša je kazao pacijentica prima terapiju te je malo bolje, ali 'još uvijek teško bolesna, na respiratoru i dijalizi'. Kaže kako problem nije bio u pulskoj bolnici već u neorganiziranom prijevozu takvih bolesnika. Rekao je i kako su pulske kolege dobro pripremili pacijenticu. 

- Mi smo je stavili na umjetna pluća i prevezli istarskom hitnom pomoći u Zagreb. Išli smo i prije po pacijente u druge zagrebačke bolnice, ali ovo je prvi put da smo putovali izvan grada, k tome privatnim automobilom, jer nemamo osiguran transport za ovakve hitne intervencije. I to će uskoro, nadam se, biti riješeno. Osim zagrebačkih bolnica, ECMO aparat imaju KBC-i u Osijeku, Rijeci i Splitu - kazao je Kutleša i dodao da s tim aparatom treba znati raditi te da se za to prolazi složena obuka.

Kutleša je u svojem automobilu oko ponoći došao u Pulu. S njim su bili medicinska sestra i tehničar, a vozili su se po kiši i buri. U Zagreb su stigli tek idućeg jutra.

Foto: Shutterstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Thinkstock
Srce
Foto: Shutterstock
srce
Foto: Robert Anic/PIXSELL
LIječnički pregled
Foto: Pixabay
Foto: Thinkstock
liječnik,djevojka,adolescentica
Foto: Thinkstock
Liječnik
Foto: Thinkstock
Doctor taking a patients blood pressure
Foto: Ilustracija: Marijan Sušenj/Pixsell
liječnik

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LI
liskovaca
09:00 28.11.2017.

dr. Kutleša, ponos i dika Buškog blata!

Avatar nekakav
nekakav
08:51 28.11.2017.

svaka čast doktoru. ali bura u zagrebu...? nek naglasi novinar gdje je bura to točno bila. zamisli članak o poljskim turistima, koji na jadran dolaze pod jakom burom....

Avatar raco
raco
11:05 28.11.2017.

pa jel ne bi bilo logičnije da je netko iz Rijeke išao??