Poligon dug 30 km

Prvi obavio sve zadatke: Ovo je najspremniji hrvatski vojnik!

Foto: MORH
Josip Miculinić, MORH (1)
Foto: MORH
Josip Miculinić, MORH (1)
Foto: MORH
Josip Miculinić, MORH (1)
Foto: MORH
Josip Miculinić, MORH (1)
Foto: MORH
Josip Miculinić, MORH (1)
17.05.2013.
u 21:53
Drugo mjesto je osvojio skupnik Mario Ilijević, a treće narednik Dražen Henc. U natjecanju je sudjelovalo 105 pripadnika vojske i policije.
Pogledaj originalni članak

Najspremniji pripadnik Hrvatske vojske je 27-godišnji Josip Miculinić.

Pripadnik Bojne za specijalna djelovanja pobijedio je na danas završenom natjecanju "Najspremniji pripadnik OSRH - Prvi za Hrvatsku" u Delnicama. Drugo mjesto je osvojio skupnik Mario Ilijević, a treće narednik Dražen Henc. U natjecanju je sudjelovalo 105 pripadnika vojske i policije koji su prethodnih dana prošli kvalifikacijske discipline koje su se sastojale od plivanja i gađanja puškom.

"Za uspješan prijelaz staze dulje od 30 kilometara, pod punom vojničkom opremom, bilo je potrebno proći osam radnih točaka koje su iziskivale visok stupanj psihičkih, fizičkih i vojničkih sposobnosti i vještina", napisali su u priopćenju iz MORH-a. Neke od vojničkih sposobnosti i vještina koje su se "testirale" bilo je i sastavljanje osobnog pješačkog naoružanja, gađanje cilja vježbovnom ručnom bombom, orijentacija, nošenje ranjenika, svladavanje zapreke pomoću tri užeta i gađanje cilja pištoljem.

Miculinić je uspio svladati sve prepreke i prvi doći na cilj te zaraditi laskavi naslov "najspremnijeg hrvatskog vojnika".

>>Đaković i MORH potpisali ugovor vrijedan 112 milijuna kuna

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.