PRIČIGIN

Prva PričeST: Šuker, Dolores i Sanader u utrci za 'biser' godine

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Ivan Šuker
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
sanader3
Foto: Luka Klun/Pixsell
dolores
Foto: Renato Branđolica
Jadranka Kosor
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
kerum
Borislav Škegro
Foto: Arhiva VL
mesić
Foto: Marko Lukunić | VLM
Zdravko Mamić
Foto: Marko Čuljat
milinović
Foto: Tomislav Miletić/24 sata
pokos
15.03.2010.
u 20:39
Prva je satirična priča “Spasit ćemo se novim porezima”. Dobro se drže povijesna “Dikana sam čekala stoljećima” te lovačka “Od vrućeg krumpira napravit ću salatu”
Pogledaj originalni članak

Pričigin, Festival pričanja priča, i ove krizne godine ide dalje. Održava se od 24. do 27. ožujka u Splitu, a do tada Petar Filipić, direktor Pričigina, skreće pozornost na natječaj koji je u tijeku. Riječ je o izboru najbolje javne priče u proteklih dvanaest mjeseci.

- Glasovati možete na portalu Net.hr. Nagrada za najbolju javnu priču zove se PričeST, odnosno ove godine Prva PričeST – kaže Filipić. Odabrano je 10 najboljih priča u međupričiginskom razdoblju.

Ivo odlazi kao Dioklecijan

Vodi Ivan Šuker s nedostižnih 53 posto glasova, koliko je dobila njegova satirična priča “Spasit ćemo se novim porezima i kreditima”. Borba za drugo mjesto doista je žestoka, sve su priče još u igri. Danas ga je držao Ivo Sanader s rodoljubnom pričom “Odlazim kao Dioklecijan”, koji je imao samo jedan posto više glasova od Dolores Lambaše, koja se natječe s povijesnom “Dikana sam čekala stoljećima”. Dobro nam se drži i premijerka Jadranka Kosor s lovačkom pričom “Od vrućeg krumpira napravit ću salatu”.

Klasika s ljubavnicom
Željko Kerum
se natječe s klasičnom pričom “Mlada mi je ljubavnica trudna”. U konkurenciji su i refleksivna Borislava Škegre “Nisam krao viski, samo sam skrivao rakiju”, futuristička Zdravka Mamića “Jugoslavija je bila najljepša zemlja”, stvarnosna Stjepana Mesića “Nikad ja nikoga iz Podravke nisam zvao”, horor Darka Milinovića “Evo i ja se cijepim protiv svinjske gripe”. Na začelju je trenutačno Vlatka Pokos s ljubavnom “Obavijestite javnost da sam solo”. No, ništa nije gotovo. Uključite se, glasovanje još traje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

14
14words
11:41 16.03.2010.

Pa evo Caritas,udruga Grozd,većina braniteljskih udruga,naši sportaši i još puuno toga što se kroz medije pokušava sotonizirati.

DU
Deleted user
08:24 18.03.2010.

isuse...na šta sliči !

BJ
bj1204
09:48 16.03.2010.

radant A šta je vas toliko rspizdilo u ovom tekstu?