OPET ZAUSTAVLJEN NATJEČAJ

Već četvrta žalba zaustavila natječaj od 2 milijarde kuna HŽ Infrastrukture!

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Željeznička pruga s lokomotivom
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Zatvorena pruga, dio prometnice i nogostupa zbog radova u Krešimirovoj
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Bjelovar: Nova Pruga Sv. Ivan Žabno – Gradec, duljine 12,2 kilometra
15.12.2020.
u 14:48
Stoga su zbog već tri neuspješne žalbe u HŽ Infrastrukturi morali tri puta pomicati rok za dostavu poruka, prvi put s 3. studenoga na 10. prosinca pa na 22. prosinca te zatim na 24. prosinca.
Pogledaj originalni članak

Natječaj za rekonstrukciju i gradnju drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac, vrijedan 2,04 milijarde kuna, ponovno je zaustavljen. Na natječajnu dokumentaciju jučer je podnesena nova žalba, koja sprečava nastavak postupka nabave dok o njoj Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) ne donese odluku.

Novu žalbu na taj natječaj podnijelo je odvjetničko društvo Maržić i partneri u ime nekoga od kandidata za taj posao, i to na sam dan isteka roka za podnošenje žalbe na zadnju izmjenu dokumentacije od 4. prosinca. Ovo je već četvrta žalba na natječaj za građevinske i elektroenergetske radove na pruzi od Hrvatskog Leskovca do Karlovca koji je objavljen još 7. rujna ove godine.

Kineski China Road and Bridge Corporation (CRBC) podnio je žalbu 4. prosinca, ali ju je DKOM već nakon četiri dana odbacio kao nepravodobnu. Zbog kineske žalbe rok za dostavu ponuda bio je produljen samo za dva dana, na 24. prosinca. S novom žalbom taj rok više ne vrijedi, a koliko će biti produljen ovisi o tome koliko će dugo trebati DKOM-u da donese rješenje o toj žalbi.

Prvu je žalbu podnijela tvrtka Beton Lučko, i to deset dana nakon objave natječaja, 17. rujna. DKOM je obustavio taj postupak jer je Beton Lučko odustao od žalbe 9. listopada, a Komisija je rješenje donijela tri dana poslije. No zbog toga je natječaj bio zaustavljen na gotovo mjesec dana. Drugu je žalbu na natječajnu dokumentaciju podnijela tvrtka GIP Pionir 22. listopada.

I tu je žalbu DKOM odbacio, i to 28. listopada, a ovaj put zato što je bila podnesena izvan zakonski propisanog roka. Stoga su zbog već tri neuspješne žalbe u HŽ Infrastrukturi morali tri puta pomicati rok za dostavu poruka, prvi put s 3. studenoga na 10. prosinca pa na 22. prosinca te zatim na 24. prosinca.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
DarthVader
20:13 15.12.2020.

A jesmo banana republjik, strasno.