incident u brioni-pula

Protiv vozača autobusa koji je razgovarao na mobitel pokreće se stegovni postupak

Foto: screenshot/Facebook
Protiv vozača autobusa koji je razgovarao na mobitel pokreće se stegovni postupak
16.09.2019.
u 15:48
Iz službe za odnose s javnošću tvrtke javili su da se u ovom slučaju radi o teškoj povredi obveza iz radnog odnosa te teškoj povredi ugovora o radu slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.
Pogledaj originalni članak

Vozač autobusa prijevoznika Brioni Pula na relaciji Pula - Zagreb snimljen je kako priča na mobitel i vozi autobus. Prema Zakonu o sigurnosti u prometu, korištenje mobilnog uređaja kažnjivo je novčanom kaznom od tisuću kuna. 

 

Iz službe za odnose s javnošću tvrtke javili su da se u ovom slučaju radi o teškoj povredi obveza iz radnog odnosa te teškoj povredi ugovora o radu slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Također navode kako propisi kompanije ne odobravaju ni korištenje mobitela uz 'handsfree' slušalice.

Protiv vozača pokreće se stegovni postupak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

'Poštovana,

zaprimili smo Vašu pritužbu u kojoj nas upozoravate na kažnjivo i neprofesionalno obavljanje dužnosti vozača našeg autobusa na liniji Pula Zagreb 16:45 h, dana 15.9.2019.

Sukladno našoj redovitoj praksi postupanja s pritužbama putnika, utvrdili smo činjenice koje navodite u Vašoj pritužbi.

Nažalost, moramo priznati činjenicu da je naš vozač, u konkretnom slučaju, svoju profesionalnu dužnost vozača autobusa obavljao na strogo zabranjen način, kako je to predviđeno i zakonskim propisima, a isto tako i internim pravilima postupanja naše tvrtke.

Prema našem Pravilniku o radu te sukladno njemu sklopljenim ugovorima o radu vozača, korištenje mobilnog telefonskog uređaja tokom vožnje je najstrože zabranjeno i normirano kao teška povreda obveza iz radnog odnosa te teška povreda ugovora o radu, slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Našim internim pravilima propisana je i zabrana korištenja mobilnog uređaja i uz pomoć „handsfree“ oblika korištenja. Slijedom navedenog protiv vozača koji je prekršio obveze pokrenuli smo stegovni postupak.

Naša tvrtka ulaže velike napore kako bi uslugu prijevoza pružila na najvišoj razini, kako u tehničkom smislu osiguravajući najkvalitetniji vozni park, tako i u edukaciji i praćenju rada našeg vozačkog osoblja.

Ispričavamo se radi takvog ponašanja našeg vozača. Uvjeravamo Vas da smo učinili sve i da činimo sve da do sličnih pojava ne dođe.'

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PR
prokurator
01:19 17.09.2019.

stegovni postupak, to je kad te stežu oko stegna.

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
17:09 16.09.2019.

hoće li se i protiv liječnika i svih drugih koji razgovaraju na mob dok rade pokrenuti stegovni

MX
Mister X
21:30 16.09.2019.

Tragedija je u tome što če ovoga oca 3 djece "riješiti zakonski" nikada nikav udes nikada i možda nebude u cijelom životu ništa zla nikome napravio. Pustit će da vozi onaj koji je korektan kojega nitko ne zove ne odaziva se a baš taj može da ima peh i da u nesreći prevrne ili pobije bezbroj putnika ............