Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Protiv vozača autobusa koji je razgovarao na mobitel pokreće se stegovni postupak

Iz službe za odnose s javnošću tvrtke javili su da se u ovom slučaju radi o teškoj povredi obveza iz radnog odnosa te teškoj povredi ugovora o radu slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.
16. rujna 2019. u 15:48 3 komentara 950 prikaza
Snimka vozača
Foto: screenshot/Facebook

Vozač autobusa prijevoznika Brioni Pula na relaciji Pula - Zagreb snimljen je kako priča na mobitel i vozi autobus. Prema Zakonu o sigurnosti u prometu, korištenje mobilnog uređaja kažnjivo je novčanom kaznom od tisuću kuna. 

Snimka vozača NEUGODNO VIDEO Vozač autobusa snimljen kako priča na mobitel u punom autobusu

 

Iz službe za odnose s javnošću tvrtke javili su da se u ovom slučaju radi o teškoj povredi obveza iz radnog odnosa te teškoj povredi ugovora o radu slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Također navode kako propisi kompanije ne odobravaju ni korištenje mobitela uz 'handsfree' slušalice.

Protiv vozača pokreće se stegovni postupak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

'Poštovana,

zaprimili smo Vašu pritužbu u kojoj nas upozoravate na kažnjivo i neprofesionalno obavljanje dužnosti vozača našeg autobusa na liniji Pula Zagreb 16:45 h, dana 15.9.2019.

Sukladno našoj redovitoj praksi postupanja s pritužbama putnika, utvrdili smo činjenice koje navodite u Vašoj pritužbi.

Nažalost, moramo priznati činjenicu da je naš vozač, u konkretnom slučaju, svoju profesionalnu dužnost vozača autobusa obavljao na strogo zabranjen način, kako je to predviđeno i zakonskim propisima, a isto tako i internim pravilima postupanja naše tvrtke.

Prema našem Pravilniku o radu te sukladno njemu sklopljenim ugovorima o radu vozača, korištenje mobilnog telefonskog uređaja tokom vožnje je najstrože zabranjeno i normirano kao teška povreda obveza iz radnog odnosa te teška povreda ugovora o radu, slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Sonja Zubović pjesništvo na city light plakatima Dok čekate tramvaj ili bus, možete čitati poeziju

Našim internim pravilima propisana je i zabrana korištenja mobilnog uređaja i uz pomoć „handsfree“ oblika korištenja. Slijedom navedenog protiv vozača koji je prekršio obveze pokrenuli smo stegovni postupak.

Naša tvrtka ulaže velike napore kako bi uslugu prijevoza pružila na najvišoj razini, kako u tehničkom smislu osiguravajući najkvalitetniji vozni park, tako i u edukaciji i praćenju rada našeg vozačkog osoblja.

Ispričavamo se radi takvog ponašanja našeg vozača. Uvjeravamo Vas da smo učinili sve i da činimo sve da do sličnih pojava ne dođe.'

 

adidas Solar Boost 19
Slatke muke
Najmekše tenisice za duge pruge: od brzih treninga do maratona
 • prokurator:

  stegovni postupak, to je kad te stežu oko stegna.

 • Avatar JEDNONOGIBRAVAR
  JEDNONOGIBRAVAR:

  hoće li se i protiv liječnika i svih drugih koji razgovaraju na mob dok rade pokrenuti stegovni

 • Tihi:

  Tragedija je u tome što če ovoga oca 3 djece "riješiti zakonski" nikada nikav udes nikada i možda nebude u cijelom životu ništa zla nikome napravio. Pustit će da vozi onaj koji je korektan kojega nitko ne zove ne odaziva ... prikaži još!a se a baš taj može da ima peh i da u nesreći prevrne ili pobije bezbroj putnika ............