AZTN

Protiv Plodina pokrenut upravni postupak

Foto: Plodine
Protiv Plodina pokrenut upravni postupak
04.09.2018.
u 15:36
- Upravni postupak rezultat je analize jednog od ugovora tog društva s njegovim dobavljačem u kojem je Agencija utvrdila postojanje jedne ili više nejasnih i/ili spornih odredbi
Pogledaj originalni članak

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je u utorak da je u odnosu na Plodine pokrenula upravni postupak radi utvrđivanja nametanja nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

"Upravni postupak rezultat je analize jednog od ugovora tog društva s njegovim dobavljačem u kojem je Agencija utvrdila postojanje jedne ili više nejasnih i/ili spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka Agencije po službenoj dužnosti", navodi se u objavi na mrežnim stranicama AZTN-a.

Iz agencije napominju kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, već su u postupku obvezni utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Napominju da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

>> Pogledajte i video kada su članovi Slobodne Hrvatske jajima gađali zgradu HDZ-a

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

VE
vesna
19:04 04.09.2018.

Preporučujem friško ubrane masline iz Srbije koje se nalaze na policama Plodina.

DK
davor.kozic21
21:10 04.09.2018.

lanci koji ne zele prodavati hr proizvod atomatski nemoze prodavat pola proizvoda a i tako jedemo rdljive kokosi meso sa svih strana svijeta osim hrvatske znam iz iskustva.

OV
Ovozemaljski
19:48 04.09.2018.

Zeznut je ovo zakon, koliko na prvu zvuči dobro za dobavljače toliko će se otkupljivači okrenut uvoznoj jeftinijoj i kvalitetnijoj robi. Ovo je zakon koji se duboko miješa u tržište i država se sa ovim spustila na ljestvici država slobodnog tržišta, a zašto da bi ministar se dodvorio tkz. seljacima radi glasova, priznat će on to i sam kad se sa njim opušteno porazgovara, sramota, moja stranka, ali krivo rade. Nikako da se prebacimo na tržišno gospodarstvo i tekovine kapitalizma, mi smo zarobljeni tekovinama planskog gospodarstva, a to u ovoj državi ni najveći ljevičari ne podržavaju. U Hrvatskoj ne postoji moderna desna republikanska stranka liberalnih pogleda na biznis i privatno vlasništvo kao šta su Republikanci u Americi,.ovdje vječita borba lijeve i desne strane KP-e!