Promocija u knjižnici

Protest zbog slikovnice “Moja dugina obitelj”

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Protest zbog slikovnice “Moja dugina obitelj”
17.04.2018.
u 07:12
Protiv najavljene promocije slikovnice prosvjeduju članovi Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Sisak-Galdovo koji smatraju kako predstavljanje te slikovnice u javnoj ustanovi poput knjižnice nije primjereno.
Pogledaj originalni članak

Prva hrvatska slikovnica o istospolnim obiteljima pod nazivom „Moja dugina obitelj“ bit će danas u 18,30 sati predstavljena u Dječjem odjelu sisačke knjižnice. Za ovu slikovnicu koja govori o obiteljima s dvije mame i dva tate nakladnici iz udruge „Dugine obitelji“ ističu kako joj je cilj „da djeca vrtićkog uzrasta na osnovnoj činjeničnoj razini prihvate da postoje različitosti pa tako i različite obitelji.“

No, protiv najavljene promocije slikovnice prosvjeduju članovi Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Sisak-Galdovo koji smatraju kako predstavljanje te slikovnice u javnoj ustanovi poput knjižnice nije primjereno.

„Uvažavajući pluralističko društvo u kojem živimo i poštujući različitost koja nas određuje smatramo kako predstavljanju ovoga uratka nije mjesto u Narodnoj knjižnici i čitaonici i to nikako na Dječjem odjelu – ističe se u protestnom pismu Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Sisak-Galdovo čiji članovi smatraju kako to predstavljanje „ vrijeđa naše vjerske osjećaje te je u potpunoj suprotnosti sa prirodnim i moralnim svjetonazorom kojega mi živimo.“.

Oni u pismu ističu i kako se u istoj knjižnici ne predstavljaju i druga djela, „primjerice kršćanskog svjetonazora, upravo u svrhu nepristrane obaviještenosti, obrazovanja i bogaćenja kulturnog života“ te kako se „ovakvim selektivnim pristupom predstavljanju određenih i pomno odabranih pojedinih djela očitog ideološkog usmjerenja pokušava mijenjati društvena paradigma te se ovakvim i sličnim postupcima ugrožava naš identitet“.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

AN
angeomihael
07:39 17.04.2018.

To nije obitelj.To je interesma zajednica koja sisa budžet i našoj djeci krade mlijeko.

KA
Karma
07:50 17.04.2018.

U toj obitelji jedan tata napravi bebu ,drugi ju rodi i dolazi Fredi Kriger i čuje se jeziv smijeh u mori u ulici Brijestova.

DU
Deleted user
07:37 17.04.2018.

Tja, kaj se more. U petak 13. travnja 2018. Hrvatska je i službeno prodala dušu đavlu. A zna se što slijedi nakon takvog aranžmana. Više ništa ne stoji na putu rastakanju obitelji kakvu poznajemo od pamtivijeka. But ćemo suočeni sa svim mogućim sotonskim verzijama tzv. obitelji, ali nećemo smjeti pisnuti, a kamoli javno izražavati neslaganje s tom đavolštinom ili djelovati protiv nje. Neka nam se Bog smiluje ako smo uopće vrijedni toga!