U HNK

Proslava dvije godine članstva u EU bez Milanovića

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Proslava dvije godine članstva u EU bez Milanovića
02.07.2015.
u 00:02
Hrvatska se u 12 godina iznimno promijenila, rekla je Vesna Pusić
Pogledaj originalni članak

Pristupanje Europskoj uniji te ocjena da je EU sigurno okruženje za Hrvatsku bio je prvi i jedini konsenzus vlade i oporbe. Hrvatska se u 12 godina, od početka procesa i potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 2001. do punopravnog članstva 1. srpnja 2013., iznimno promijenila, kazala je, između ostalog, potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sinoć u Zagrebu na obilježavanju druge obljetnice članstva u EU.

Svečanosti u HNK, uz strane diplomate, šefa predsjedništva EK u Zagrebu Branka Baričevića te brojne sudionike procesa pristupanja, nazočio je državni vrh, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednik Sabora Josip Leko, no ne i premijer Zoran Milanović.

>> 'Bilo bi nam bolje da je Vlada znala povući novac'

>> Jedina smo država koja je ulaskom u EU nazadovala

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

LA
LaurenceofArabia
00:17 02.07.2015.

Bez Milanovica se doista svako iole bitnije slavlje u Hrvatskoj i prilici. Zapravo, najbolje bi bilo da ga nikad vise ne vidimo. Vesni Pusic porucujem:da, u 12 posljednjih godina se dosta toga promijenilo. Onda se u posljednjih 3 godine ponovno mijenjalo, vratili smo se u 70.e ili 50-e. A u naredne dvije godine ponovno ce se mnogo toga promijeniti, budite toga svjesni. U novom filmu Vesne Pusic nema ni u spici a ni u kadru.

AN
antijugoslavencina
05:20 02.07.2015.

On jos uvijek sanja "Jugu" tako da mu nije bas do slavlja!

MS
mare_split
00:07 02.07.2015.

Kako će doći kad je 'u nebu'! Nakon seruckanja u Saboru i vidno nadutog lica, nosa, obraza , krvavih očiju i crvrnog nosa jasno je da je na ... 'nečem'! Koma je!