Potonuće broda

Pronađen još jedan mrtav pomorac, tijelo su prebacili na francusku fregatu

Foto: bourbonoffshore.com
Bourbon Rhode
Foto: Bourbon Offshore
Tegljač Bourbon Rhode koji je potonuo u nevremenu
02.10.2019.
u 16:28
Tijelo četvrtog stradalog je pronađeno jučer i prebačeno na francusku fregatu  Ventôse
Pogledaj originalni članak

Pronađen je još jedan mrtav pomorac s broda Bourbon Rhode, objavila je kompanija.

Nestali pomorci

Obitelj Miškić apelira da se objavljuju samo provjerene informacije o potrazi

Kapetan Miškić i njegova obitelj nisu javne osobe nego žrtve strašne tragedije. U interesu cijele obitelji, kao i same potrage, moli se predstavnike medija da izbjegnu senzacionalistički pristup pri izvještavanju o havariji broda Bourbone Rhode te da u javnost ubuduće iznose isključivo potvrđene informacije o tijeku i rezultatima potrage, navodi se apelu koji je u utorak medijima proslijedila brodarska tvrtka Bourbon.

Tijelo četvrtog stradalog je pronađeno jučer i prebačeno na francusku fregatu Ventôse. Identitet još nije poznat.

Od 14 članova posade trojica su spašena, četvorica su proglašena mrtvima. Za ostalima, među kojima je i kapetan Dino Miškić, potraga još uvijek traje.

Trojica preživjelih pomoraca svjedočila su apokaliptičnim uvjetima koji su vladali na Atlantiku nakon kojih je brod potonuo, piše francuski dnevni list 20minutes.

– Mornari su nam svjedočili o uistinu apokaliptičnim uvjetima. Uspjeli su ući u splavi za spašavanje, ali nisu nam mogli potvrditi da su svi njihovi kolege s broda uspjeli učiniti isto... Bojimo se da su šanse za preživljavanje, čak i za nekoga tko je opremljen posebnim  odijelom i pojasom za spašavanje, izuzetno male, ali postoje – rekao je Franck Robine, prefekt otoka Martiniquea.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.