AGROKOR

Sastali se dobavljači i predstavnici banaka: 'Potrebno je držati se obveza Promemorije'

Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
Sastali se dobavljači i predstavnici banaka: 'Potrebno je držati se obveza Promemorije'
26.05.2017.
u 11:30
Obostrano je potvrđena potreba pridržavanja obveza preuzetih tim dokumentom
Pogledaj originalni članak

Održan je sastanak predstavnika koordinacija dobavljača Agrokora i predstavnika kreditnih institucija i faktoring društava koji su pristupili Promemoriji o mjenicama Agrokora, priopćili su iz Agrokora.

Obostrano je potvrđena potreba pridržavanja obveza preuzetih tim dokumentom.

Pozvali su dobavljače društva Agrokor i povezanih društava da do 31. svibnja bilateralno urede svoje odnose s kreditnim institucijama i faktoring društvima, kako bi se riješilo pitanje prijave tražbine.

Dogovor bilateralnog sporazuma svakog pojedinog dobavljača i vjerovnika u roku predviđenom Promemorijom pretpostavka je za postizanje novih rješenja i mogućnosti za ovu situaciju, kazali su iz Agrokora. 

Svi dionici u postupku izvanredne uprave Agrokora se pozivaju se da u procesu oporavka sustava Agrokor i dalje, kao vjerovnici društava koncerna Agrokor, u granicama svojih mogućnosti ulažu najveće napore kako bi navedena društva, dobavljači i kreditne institucije odnosno faktoring društva postigli zajedničko, prihvatljivo rješenje, koje će osigurati da obveze temeljem izdanih mjenica u konačnici podmire glavni mjenični dužnici, odnosno društva koncerna Agrokor.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
16:09 26.05.2017.

dajte vise zgasite taj agrokor

DU
Deleted user
13:24 26.05.2017.

Siguran sam 100 % da će se bankarica Dalić zauzeti za HR dobavljače a ne strane banke .