Skandal s maturantima

Profesorica sa sporne fotografije više neće moći biti razrednica, ravnatelj se ispričao

Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Vedran Balen
Foto: Facebook
Foto: Vedran Balen
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Škola koju poha?aju mladi?i koji su se sukobili na kolodvoru
31.05.2022.
u 15:53
Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje, piše u priopćenju ravnatelja
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu Luka Mladinović donio je odluku o sankcijama profesorici Nives Romanjek koja je na svom Facebook profilu objavila neprimjerenu fotografiju učenika završnog razreda te škole. 

Podsjetimo, maturanti su u učionici pozirali s podignutom desnom rukom i odjeveni u crne majice s natpisima "Za norijadu spremni", što podsjeća na nacistički pozdrav, a razrednica je bila s njima na fotografiji, u istoj odori i s osmijehom na licu.

Foto: Facebook

U utorak poslijepodne ravnatelj Mladinović medijima je uputio službeno priopćenje u kojem se navodi:

''U svrhu rješavanja slučaja objave fotografije maturanata Industrijsko–obrtničke škole od 25. svibnja 2022. godine, na kojima su pojedini učenici u neprimjerenom pozdravu.

Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu. Nastavnica od školske godine 2022./2023. više neće moći aplicirati na razredništvo niti jednog razrednog odjela u našoj školi.

Ovim putem upućujem medijima ispriku i žaljenje u svoje osobno ime i u ime Industrijsko–obrtničke škole koju kao ravnatelj zastupam na neprimjerenim verbalnim istupima pojedinih djelatnika naše škole isprovociranima uzbuđujućim i uvredljivim naslovom objavljenim na portalu SBplus'' - naveo je ravnatelj u priopćenju. 

>> VIDEO Pijan i drogiran (51) naletio na dvije djevojke na pješačkom, bore se za život


 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 75

Avatar Tombstone
Tombstone
16:02 31.05.2022.

Da su imali dugine boje i natpis za pride spremni jos bi i pohvale dobili

MA
Marmot
16:06 31.05.2022.

Ispričavam se hrvatskoj javnosti zbog komunističkog ravnatelja u modernoj Hrvatskoj. Dragi čitatelji osjećam sevrlo neugodno zbog komunističkog totalitarnog razmišljanja i stava ovakvog ravnatelja.

AR
arizin
16:08 31.05.2022.

Kako je rekao Blaženi Alojzije Stepinac, komunizam je rođen od laži, živi od laži i umrijeti će od laži... Svi oni pobornici takve ideologije koji šire mržnju među Hrvatima, koji lažiraju povijest i nameću krivnju će prije ili kasnije past sa vlasti, a od spomena njihove ideologije neće ostati ni prašina.