Šef zagrebačkog HDZ-a

Prgomet: Više neću odgađati GUP, HDZ danas mora odlučiti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Drago Prgomet
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Drago Prgomet
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Drago Prgomet
Andrej Plenković i Drago Prgomet
05.02.2020.
u 11:46
"Tražim da HDZ vrlo jasno donese stav vezano uz GUP, da ne pimplamo više taj GUP", kazao je Prgomet
Pogledaj originalni članak

Drago Prgomet (HDZ) tražit će danas na sjednici Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a da se donese odluka podržava li HDZ Generalni urbanistički plan jer on kao šef Skupštine ne kani više odgađati GUP na dnevnom redu, doznaje se iz izvora bliskih Prgometu.

"Tražim da HDZ vrlo jasno donese stav vezano uz GUP, da ne pimplamo više taj GUP. To nije korektno prema građanima, stranci, vjerujem da ćemo imati stav i sutra ga iznijeti prema skupštini", kazao je Prgomet, doznaje N1.

Šef Kluba HDZ-a Branko Bačić također se danas osvrnuo na GUP poručivši kako on nije u poziciji odlučivanja o prihvaćanju ili neprihvaćanju GUP-a. "O tome odlučuje zagrebački HDZ", kazao je. 

Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je pak da će on prihvatiti volju većine. "Ako bude tema oko GUP-a Zagreb, vidjet ćemo u kojem smjeru će ići. Sazvao sam sjednicu Gradskog odbora, ovo je politička odluka. Moj osobni stav? Uvijek sam dobro raspoložen. Demokracija i volja većine što se mene tiče, bez obzira koje stavove imali, kako većina usvoji...", izjavio je Mikulić uoči ulaska u Vladu.

VIDEO Gordan Maras održao konferenciju na temu financija Grada Zagreba

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:15 05.02.2020.

Ako ne bude Gupa, ostat ce Ena bez posla.

MA
marina58
14:02 05.02.2020.

Naravno da se inspektor ne izjašnjava, "bit će kako većina odluči". Nema veze kaj je struka (u koju se svi kunu) protiv. Iako nije baš sva uvjerljivo protiv. Čitam jučer da predsjednik HAZU nebi baš o tome previše talasal iako bi baš on trebao to činiti i s pozicijen struke i s pozicije Akademije. Ali za akademike smo navikli da nemaju stav ni o čemu ili ga ne iznose.

ŽO
žoržet
12:29 05.02.2020.

super - da napokon jasno vidimo u kolikoj je mjeri zagrebačkom hdz-u doista stalo do ovoga grada i njegovih dobara, a koliko su zapravo tek 'copy-paste' mentalna forma ovoj poganovlačkoj hobotnici koja već desetljećima - vulgarno i agresivno, ali učinkovito - devastira njegovo urbano tkivo, ljude i 'običaje' u korist sebe, svojih kumova, pajtosa i 'partnera'. dakle, ak' je imalo (političke) pameti i (građanske) pristojnosti, sutra ne bumo pili bandolerosov 'delanec', nego bar kapljicu osvježavajućeg i 'nutricionistički' vrednijeg i zdravijeg pića, pa kud' puklo da puklo... kad već tako nevjerojatno dugo i snažno puca. nažalost, ne samo uzduž i poprijeko hrvatske 'metropole':)