tragedija

Prgomet: 'Političke i moralne nule' koriste Bleiburg u političke svrhe

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Prgomet: 'Političke i moralne nule' koriste Bleiburg u političke svrhe
18.05.2017.
u 16:00
Novinarima je prikazan dio intervjua iz kojeg je pogrešno prenesena izjava da mu je otac, a ne stric nestao na Križnom putu, do čega je došlo pogreškom u transkripciji
Pogledaj originalni članak

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet izjavio je u četvrtak kako su iz korektnog intervjua, kojeg je dao televiziji N1, prenesene potpune neistine i laži o njemu i njegovoj obitelji, koje pokušavaju iskoristiti njegovi politički neistomišljenici, te poručio kako bi bio "politička i moralna nula" kada bi bleiburšku tragediju koristio u političke svrhe.

Novinarima je prikazan dio intervjua iz kojeg je pogrešno prenesena izjava da mu je otac, a ne stric nestao na Križnom putu, do čega je došlo pogreškom u transkripciji. Ponovio je kako bi bio "zadnja politička i moralna nula da žrtvu vlastitog roditelja, vlastite obitelji i hrvatskog naroda koristi u političke svrhe".

"Svi koji me dobro poznaju znaju da baš nikada nisam i ne licitiram s bilo čijim žrtvama i uvijek sam pozivao svoje političke neistomišljenike da izađu iz rovova koje su iskopali naši preci. Nikada nisam niti hoću koristiti ičiju tragediju, a najmanje svoje obitelji da bih dobio politički poen, potporu ili probitak", rekao je Prgomet. 

Naglasio je kako je njegov politički program uvijek jasan i okrenut prema budućnosti. Programi i projekti  koje smo predstavljali u kampanji za lokalne izbore bili su isključivo vezani za bolji život građana - od prometa, izgradnje bolnica i škola do vrtića, poručio je Prgomet.

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Korištenje tragedija nije pošteno i korektno

Ljudi koji nemaju programe bave se prošlošću, to je njihova politička agenda, i pozivam građane Zagreba da izađu na izbore i izaberu ljude koji se bave budućnošću, a one koji se bave prošlošću neka pošalju tamo gdje i pripadaju - u prošlost, rekao je.

Na novinarski upit smatra li da su oni koji koriste Bleiburg za svoju političku promidžbu "političke i moralne nule" Prgomet je odgovorio potvrdno.

"Koristiti tragedije ne samo Bleiburga, nego bilo koju tragediju i ono što pripada cijelom hrvatskom biću i oko čega treba postojati konsenzus svih političkih stranaka, nije pošteno i korektno", ustvrdio je Prgomet i dodao kako vjeruje da će građani to prepoznati.

Upitan za komentar istupa člana Predsjedništva HDZ-a Davora Ive Stiera da je nakon raspada koalicije s Mostom trebalo ići na nove izbore, Prgomet je odgovorio kako bi bilo loše da svi ponavljaju isto. Stier je iznio ono što je rekao i na Predsjedništvu, ali i stao iza odluke Predsjedništva da će se pregovarati s političkim partnerima oko stvaranja Vlade, a ako to ne uspije ići na nove izbore, dodao je.

Odgovarajući na pitanje je li mu žao zbog raspada koalicije s Mostom, Prgomet je rekao kako mu nije žao, jer se "ne možete kao dio Vlade ponašati kao oporba". To nije funkcioniralo, a nama je bilo stalo do političke stabilnosti, naglasio je Prgomet.

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
16:16 18.05.2017.

Komemoracija na Bleiburgu, ishodišnom mjestu najvećeg masakra nad Hrvatima u povijesti, koji su počinili antifašisti, nije privatna komemoracija, nego nacionalna komemoracija pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Na njoj je Prgomet trebao biti kao nacionalni političar, a ne kao nečiji nećak. Umjesto toga, Prgomet se šetkao i cerekao po Zagrebu s Plenkovićem. Toliko o tome tko je jedan, a tko je nula.

PO
pozornik66
16:11 18.05.2017.

Bilo bi ljudski da si bija u Bleiburgu i oda počast nestalom Stricu i njegovim suborcima a ne šeta se po Zagrebu i pija kavicu

Avatar MK
MK
16:15 18.05.2017.

Prgometa sam uzimao u obranju, sve do onog trenutka kada se nije sastajao sa Milanovicem kod Kotromanovica... I sada on prica o "politickim i moralnim nulama" - pri tom spominjuci Bleiburg... Dobro znati tko je za Prgometa "politicka i moralna nula" a da mu Zoran Milanovic nije "politicka i moralna nula"!