Nisu je uspjeli dostaviti!?

Presuda svećeniku za napad na časnu sestru još nije pravomoćna. Za drugi napad još mu sude

Foto: Frane Šarić
Časna sestra Aneta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Sukošan: Župnik je u svom dvoru pretukao časnu sestru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Sukošan: Župnik je u svom dvoru pretukao časnu sestru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Sukošan: Župnik je u svom dvoru pretukao časnu sestru
24.09.2022.
u 10:35
70-godišnja časna sestra, koju je 43-godišnji svećenik udario i ozlijedio je, rekla kako je nije udario već da ima problema s vratnom kralježnicom, a navodno je i druga žena rekla kako je pala s bicikla, no ta informacija potvrđena nije
Pogledaj originalni članak

Pet mjeseci prošlo je od napada svećenika na časnu sestru u Sukošanu kod Zadra, no taj kao i novi slučaj napada na Sukošanu dva mjeseca kasnije još uvijek nije dobio sudski epilog. Potvrđeno je to Večernjem listu sa zadarskog općinskog suda.

- U prvom postupku (napad na časnu sestru) sud zasad nije uspio dostaviti presudu svim strankama pa nije ni mogla nastupiti pravomoćnost niti je rok za podnošenje žalbe počeo teći. U drugom postupku za koji pitate odluka nije donesena jer je postupak još u tijeku - istakli su u petak poslijepodne u pisanom odgovoru sa zadarskog općinskog suda na upit Večernjeg lista o slučaju svećenika iz Sukošana, Domagoja Kelave zbog napada na dvije žene, na 70-godišnju časnu sestru, a potom i na 43-godišnju Sukošanku.

– U postupku protiv Domagoja Kelave za događaj od 26. travnja 2022. (napad na časnu sestru) donesena je nepravomoćna presuda kojom je proglašen krivim za počinjenje prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 dana. U drugom postupku zbog istog prekršaja broj Pp 3125/22 postupak je još u tijeku – odgovorili su nam na upit prije gotovo tri mjeseca sa zadarskog Općinskog suda o tijeku postupka protiv svećenika koji je u alkoholiziranom stanju prvo istukao 70-godišnju časnu sestru, a potom 43-godišnju Sukošanku koju je krivio sto je završio u zatvoru zbog napada na časnu sestru.

- I drugi put je zadržan u zatvoru, a iz zadarske Nadbiskupije osudili su fizičke napade svećenika i preporučili mu da ode na liječenje. Podsjetimo, 70-godišnja časna sestra, koju je 43-godišnji svećenik udario i ozlijedio je, rekla kako je nije udario već da ima problema s vratnom kralježnicom, a navodno je i druga žena rekla kako je pala s bicikla, no ta informacija potvrđena nije - izvijestili smo prije tri mjeseca o tijeku suđenja uz zaključak da su mnogi u Hrvatskoj to protumačili strahom žrtava, posebno reagirajući na istup časne sestre u videu za Večernji list koja je zaključila razgovor s novinarom rekavši mu da “ne širi nekakve nebuloze i istina će nas osloboditi.” Zadarska nadbiskupija potom je objavila da je napada svećenika na časnu sestru uistinu i bilo.

VIDEO Časna sestra Aneta: Izgubila sam svijest i pala

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

M3
Miške 3
15:51 24.09.2022.

Laže časna sestra da zaštiti svoj " stališ"