Darovi uz Večernji

Prerano preminuli svetac i danas je oslonac ljudima u teškim vremenima

Foto: Shutterstock
Prerano preminuli svetac i danas je oslonac ljudima u teškim vremenima
10.06.2022.
u 15:10
Ovu nedjelju uz Večernji list potražite molitvenik, a u ponedjeljak sličicu sv. Antuna Padovanskog
Pogledaj originalni članak

Svake godine 13. lipnja slavi se dan sv. Antuna Padovanskog jednog od najpopularnijih svetaca na svijetu. Tog dana 1231. u 36 godini života u Padovi preminuo je portugalski fratar kojeg najčešće na slikama i kipovima viđamo kako u naručju nosi dijete Isusa i ljiljan.  Noseći Isusa u rukama upućuje na kršćansku vjeru, a simbol ljiljana označava moralnu čistoću. Također, često se prikazuje kako u ruci  drži knjigu tj. evanđelje čime potiče na produbljivanje Riječi Božje. Sveti Antun zaštitnik je djece, siromašnih, izgubljenih ljudi, putnika i predmeta.

Foto: Shutterstock
sv. Antun Padovanski

Obilježite dan svetog Antuna i pronađite darove uz Večernji list. Ovu nedjelju 12.lipnja darujemo molitvenik sv. Antuna s molitvama, krunicama i čudima, a u ponedjeljak 13.lipnja darujemo sličicu slavnog franjevca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.