Predao vlast HDZ-u

Preminuo je posljednji predsjednik Sabora SR Hrvatske Anđelko Runjić

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Preminuo je posljednji predsjednik Sabora SR Hrvatske Anđelko Runjić
15.09.2015.
u 16:17
Runjić je potpisao zakon kojim je u Hrvatskoj uvedeno višestranačje te je predao zakonodavnu vlast HDZ-u 30. svibnja 1990. godine
Pogledaj originalni članak

Preminuo je Anđelko Runjić, bivši hrvatski političar, posljednji predsjednik Sabora SR Hrvatske, piše HRT.

Runjić je potpisao zakon kojim je u Hrvatskoj uvedeno višestranačje te je predao zakonodavnu vlast HDZ-u 30. svibnja 1990. godine nakon što je ta stranka pobijedila na prvim višestranačkim izborima. Nakon toga, bio je 13 mjeseci hrvatski veleposlanik u Moskvi u vrijeme raspada bivšeg Sovjetskog Saveza, a potom se vratio na Ekonomski fakultet.

Rođen je 1938. u Perkoviću. Gimnaziju je završio u Šibeniku. Diplomirao je i doktorirao pravo na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Bio je redoviti profesor ekonomske povijesti na tom fakultetu.

2009. Runjić je odlikovan Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.

Biografiju Anđelka Runjića pročitajte OVDJE

>>Mesić odlikovao "komunističke reformatore"

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SA
samograd
18:04 15.09.2015.

živio je anđelko u medu i mlijeku a sigurno i janjetini ,ostalom obilju dok je hrvatska sirotinja kopala kanale u njemačkoj . tata bio partizanski kiler ili partijski guzonja sinu bilo dobro ostavio " zlatnu mladež" iza sebe koja opet raseljava hrvate i siše krv narodu a kune se u antifašizam i ostala sranja . neka mu je laka zemlja , što manje jugoslavena to će više hrvati rasti .

MA
Malenkost
16:38 15.09.2015.

Hm.. hm. nista. Necu nista reci, necu!! i necu.

CE
celik2
10:54 16.09.2015.

Rado ga se sjećam iz studentskih dana kada mi je bio profesor na Ekonomskom fakultetu,kao i iz Moskovskih dana kada je bio veleposlanik SFRJ u Moskvi. Ostati će mi u sjećanju kao čestit čovjek,pun životne radosti,prizeman sa svim svojim funkcijama koje je obnašao,jednostavan,druželjubiv... Svima njegovim bliskim i prijateljima iskrena sućut!