sastanak

Premijerka pobjegla novinarima nakon sjednice Vlade i HBK

Foto: Davor Pulkavec/Pixsell
Kosor, Srakić (1)
Foto: Davor Pulkavec/Pixsell
Kosor, Srakić (1)
Foto: Davor Pulkavec/Pixsell
Kosor, Srakić (1)
Foto: Davor Pulkavec/Pixsell
Kosor, Srakić (1)
Foto: Davor Pulkavec/Pixsell
Kosor, Srakić (1)
25.10.2011.
u 16:31
Premijerku i ostale članove Vlade koji su ujedno i članovi povjerenstva u prostorijama HBK dočekali su predsjednik HBK nadbiskup mons. Marin Srakić, kardinal Josip Bozanić te ostali biskupi
Pogledaj originalni članak

Prva sjednica povjerenstva Vlade RH za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom koju je prošli tjedan osnovala Vlada kako bi nadzirala provedbu ugovora Hrvatske sa Svetom Stolicom trajala je dva sata, no o čemu se točno raspravljalo ostalo je nepoznato.

Premijerku i ostale članove Vlade koji su ujedno i članovi povjerenstva u prostorijama HBK dočekali su predsjednik HBK nadbiskup mons. Marin Srakić, kardinal Josip Bozanić te ostali biskupi, a pretpostavlja se da je glavna tema razgovora bio jedan od najvećih imovinskih prijepora od osamostaljenja Hrvatske – slučaj Dajla.

To je imovinsko pitanje uzbunilo javnost, ali i sukobilo biskupe međusobno na prošlotjednoj konferenciji HBK. Iako su ušli  na glavni ulaz zgrade HBK, premijerka i ostali članovi Vlade doslovno su pobjegli novinarima, odnosno njihova su službena vozila ulazila po njih u zatvorenu garažu.

Kasnije popodne Vlada je priopćenjem izvijestila da je na sjednici premijerka izvijestila povjerenstvo o završetku pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te o aktivnostima koje prethode pristupanju u punopravno članstvo. Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za provedbu ugovora između Svete Stolice i RH te provedbenih akata. Na sjednici je utvrđen i prioritet tema od zajedničkog interesa, zaključuju u priopćenju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

CA
campa
17:21 25.10.2011.

Poslije ovakvih tajnih pregovora što mogu nego reči:\"BOŽE ČUVAJ hRVATSKU\".

MD
mara-danda
18:56 25.10.2011.

sada dolazi ono ocekivano... izjavit ce da su se malo salili i vratiti talijanima sto su od njih trazili ..

CU
cuma
17:01 25.10.2011.

Jedni i drugi u Remetinec, jedni zbog veleizdaje, drugi zbog pljačke.