Predsjedništvo SDP-a

Ostojić otvoreno Bernardiću rekao da mora otići, Bernardić tvrdi: Nitko nije tražio smjenu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davor Bernardić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Ivo Jelušić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Davor Bernardić
04.12.2018.
u 23:34
Prema izvorima iz stranke i dobar dio ostalih članova vodstva bio je dosta kritičan prema Bernardića no na kraju se o njegovoj sudbini nije glasalo
Pogledaj originalni članak

Pitanje nikad lošijeg rejtinga SDP- a koji je trenutno na 14,6 posto, ali i ostavke predsjednika Davora Bernardića ponovno se potegnulo večeras na sjednici vodstva te stranke. Prva je to sjednica Predsjedništva SDP-a od zadnje sjednice Glavnog odbora koja se održala 27. listopada i na kojoj se institucionalno zatražila ostavka šefa stranke. Od tada pa do danas Bernardić je uporno odbijao sazvati sjednicu vodstva očito svjestan što ga na njoj čeka.

Prema neslužbenim izvorima večeras je pitanje njegove ostavke prvi potegnuo potpredsjednik stranke Rajko Ostojić koji je stajao i iza zadnjeg pokušaja rušenja Bernardića. Ostojić mu je navodno otvoreno kazao da mora otići te se pozvao i na činjenicu da to traže i tzv. neretvanska skupina, odnosno skupina mladih SDP-ovih gradonačelnika i načelnika. Prema izvorima iz stranke i dobar dio ostalih članova vodstva bio je dosta kritičan prema Bernardića no na kraju se o njegovoj sudbini nije glasalo iako mu je navodno Zlatko Komadina kazao kako bi on na njegovu mjestu zatražio da Predsjedništvo glasa o njegovu povjerenju radi pada rejtinga.

- Razgovarali smo otvoreno, bilo je sjajno, afirmativno, o doprinosu koji svatko daje i može dati - kazao je Bernardić nakon sjednice . Na direktno pitanje je li netko tražio njegov odlazak kazao je da nitko nije tražio njegovu smjenu.

Prethodno je Zlatko Komadina izjavio sljedeće: „Naravno da trebamo razgovarati o rejtingu stranke, svi su odgovorni i svi u stranci, ali i izvan stranke žele jaki SDP. Imamo o čemu razgovarati i to odgovorno i ozbiljno“, istaknuvši da „naravno da je predsjednik stranke odgovoran za takav rejting, ali ne samo on jer je puno složenih okolnosti“.

Komadina: Ovo nije noć za odlučivanje o Bernardićevoj sudbini

Danas ćemo razgovarati o puno toga“, najavio je, ali nije htio odgovoriti na pitanje ima li Davor Bernardić njegovu potporu kao predsjednik stranke jer će „o stranci u stranci“. „Moguće je da će netko otvoriti pitanje Bernardićeve sudbine na čelu stranke, ali mislim da danas nije noć za to“, poručio je Komadina.

„Ne znam hoće li to biti tema sjednice Predsjedništva, ali znam da moramo razgovarati o rejtingu stranke. Ako nitko drugi, ja ću staviti tu temu na stol jer mislim da je krajnje vrijeme da porazgovaramo gdje smo, što radimo i kud plovi ovaj brod. Mi kao posada ovoga broda više ne možemo stajati po strani“, kazao je član Predsjedništva Ivo Jelušić uoči sjednice Predsjedništva koje se održava nakon mjesec dana. Na pitanje što s kapetanom broda, Jelušić je odgovorio da „moraju porazgovarati o stanju u SDP-u i kuda ga vodimo“.

Iako nije bilo glasanja, neslužbeno može biti miran, jer ima većinu potpore predsjedništva.

Na sjednici Predsjedništva od 13 prisutno je 11 članova, nisu došli Biljana Borzan i Boris Lalovac.

VIDEO: Ivan Pernar izbačen iz sabornice

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

KA
Karloho
21:45 04.12.2018.

Kakav rejting mogu imati komunisti ,neokomunisti i njihovi sljedbenici,pravo čudo je da još uvijek postoje poslije toliko zla i štete koje su uradili ovom narodu...

MO
modovisisajteMaraschino
20:19 04.12.2018.

ja bi se čudio ako imate više od 5% a kamoli 14

BA
bakulušić
20:34 04.12.2018.

U rezalište!