Povodom dana vjetra

Predsjednik Milanović razgovarao s poduzetnicima koji se bave vjetroenergijom

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Zoran Milanović u PPK Karlovac
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Vjetropark kod Knina
15.06.2020.
u 16:10
Poduzetnici pozdravljaju planirano povećanje udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj proizvodnji
Pogledaj originalni članak

Susret je, kako se navodi, održan s ciljem širenja svijesti o prednostima iskorištavanja energije vjetra te poticanja korištenja energije vjetra kao čistog, obnovljivog izvora energije.

"Poduzetnici koji se bave vjetroenergijom pozdravljaju planirano povećanje udjela obnovljivih izvora energije u ukupnoj proizvodnji, kao što je predviđeno strategijom energetskog razvitka, jer Hrvatska ima potencijala za rast", kaže se u priopćenju.

Takav smjer je dobar, rečeno je na sastanku, zbog ekoloških razloga i smanjenja uvoza klasičnih energenata.

Poduzetnici istovremeno, kako se navodi, upozoravaju kako je važno da regulatorni sustav bude stabilan i održiv, te se zalažu za okretanje tržišnom modelu proizvodnje i podržavaju premijski sustav kao prijelazno rješenje do uvođenja potpunih tržišnih odnosa bez poticaja.

U izaslanstvu poslovne zajednice i poduzetnika iz područja vjetroenergije bili su predsjednik uprave tvrtke RP Global Bojan Reščec, direktor Končar - Obnovljivih izvora Ivo Čović, direktor tvrtke Adria Wind Power i vlasnik prve hrvatske vjetroelektrane Tonći Panza i član uprave društva i direktor WPD Adria Zoran Obradović.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZO
zoranos
16:19 15.06.2020.

Prije par dana sam putovao na Pag i prolazio sam područjima gdje su vjetrenjače - zašto na nekim mjestim jedna radi, a večina miruje? Vjetra je bilo ... toliko je to skupo sve da bi sada večina mirovala - koje je objašnjenje?

VA
vadis1
20:18 15.06.2020.

Je li Milanovic pozvao gdj. Rimac?

ČV
čača vrati se
17:30 15.06.2020.

nema kninske kraljice da ukljuci vjetrenjače😁🤣😂