Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednica seli svoj ured u Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Predsjednica seli svoj ured u Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju
08.12.2017.
u 14:21
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izmjestit će svoj ured u razdoblju od 11. do 15. prosinca
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 11. i 12. prosinca izmjestit će svoj Ured u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a od 13. do 15. prosinca u Koprivničko-križevačku županiju. Bit će to jedanaesto i dvanaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Boravak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Damirom Bajsom i gradonačelnikom Bjelovara Dariom Hrebakom nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije održati radne sastanke s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima te gradonačelnicima i načelnicima, s biskupom mons. dr. Vjekoslavom Huzjakom, predstavnicima nacionalnih manjina te s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru.

Istog dana predsjednica će posjetiti Veleučilište u Bjelovaru, u sklopu kojega i Stručni studij Mehatronike te bjelovarsku Osnovnu školu, gdje će u nastavku projekta „Hrvatska čita“ zajedno s djecom čitati ulomke iz djela Mate Lovraka.

Sastankom s predstavnicima Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja obiju županija predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru predsjednica će s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem nazočiti otvaranju pilot projekta „e-komunikacija“. U Bjelovaru će obići trgovačko društvo „Bjelin d.o.o.“ te u mjestu Ciglena geotermalnu elektranu u izgradnji.

Predsjednica će posjetiti gradove Grubišno Polje, Daruvar, Garešnicu i Čazmu. U Grubišnom Polju, osim susreta s građanima, predviđen je obilazak Spomen sobe Domovinskog rata; u Daruvaru obilazak Daruvarskih toplica i Centra Rudolf Steiner; u Garešnici posjet OPG-u Pavlak, a u Čazmi posjet tvrtki „Čazmatrans-Nova d.o.o.“. Na kraju drugog dana boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednica će obići Božićnu priču Salajevih u mjestu Grabovnica.

Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović

U srijedu će predsjednica nakon podizanja zastave i obraćanja nazočnima ispred sjedišta privremenog Ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji održati odvojene radne sastanke s čelnicima Županije, zastupnicima u Hrvatskom saboru te gradonačelnicima i načelnicima općina u Županiji, s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica i dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci te s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Županije, s kojima će, nakon sastanka, položiti vijenac poginulim braniteljima iz Domovinskog rata na Spomenik hrvatskoj slobodi.

Istog dana u Gimnaziji „Fran Galović“ razgovarat će s učenicima i profesorima na temu reforme obrazovanja, a zatim posjetiti tvrtke „Podravka d.d.“ i „Belupo d.d.“.

Susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nadalje, posjetit će općinu Hlebine, Grad Đurđevac te u općini Kalinovac  tvrtku „Rasco d.o.o.“.   

U Križevcima će se susresti s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku te posjetiti Osnovnu školu „Vladimir Nazor“  i Visoko gospodarsko učilište Križevci. U večernjim satima predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će na otvaranju Adventa u Koprivnici.  

Posljednjeg dana boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, 15. prosinca, predsjednica Grabar-Kitarović zajedno sa županima nazočit će prezentaciji ulagačkih mogućnosti u ove dvije hrvatske županije, koja će se u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“ održati za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

Avatar mama mia
mama mia
23:58 08.12.2017.

Jel' sletila na zračnu luku po imenu "Doktora" osuđenog za udruženi zločinački poduhvat i kaj su joj rekli u UN-u to vam je tak gospa ako priznajete sud onda priznajete i presudu i đabe vam napuhavanje i udaranje glavom kroz zid

CH
chanchir
18:23 08.12.2017.

i ove subote,Lijepom Nasom

DU
Deleted user
16:07 08.12.2017.

Nema od tog izmjestanja nista To je jalov posao jesti piti i ne ciniti nista Ministarstva treba dislociirati u dvadeset najvecih gradova to bi bilo jacanje drzave a ne sve cinovnistvo u zg.....