Suradnja

Predsjednica s upraviteljicom Ontarija: Snažno potičemo Kanadsko-hrvatsku gospodarsku komoru

Foto: Ured predsjednice RH
Predsjednica s upraviteljicom Ontarija: Snažno potičemo Kanadsko-hrvatsku gospodarsku komoru
14.05.2019.
u 23:52
Vjerujem kako bi suradnju između Hrvatske i Kanade trebalo poticati u područjima STEM-a - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.
Pogledaj originalni članak

U nastavku državnog posjeta Kanadi i boravka u Torontu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je radni sastanak s upraviteljicom Ontarija Elizabeth Dowdeswell.

Predsjednica je izrazila zadovoljstvo činjenicom kako postoji široki raspon suradnje između kanadskih i hrvatskih sveučilišta, ocijenivši suradnju u području znanosti i obrazovanja iznimno važnom za cjelokupni razvoj odnosa između dviju zemalja.

- STEM predstavlja područje u kojem su promjene stalne i ubrzane te je stoga potreban dinamičan obrazovni sustav. Vjerujem kako bi suradnju između Hrvatske i Kanade trebalo poticati u područjima STEM-a - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Foto: Ured predsjednice
Kolinda Grabar-Kitarović

Nadalje, istaknula je kako Hrvatska snažno podržava i potiče djelovanje Kanadsko-hrvatske gospodarske komore u Torontu i Hrvatsko-kanadske poslovne mreže u Zagrebu, koje ulažu sve napore na privlačenju ulaganja i jačanju bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Prilikom susreta sugovornice su se osvrnule i na razgovore koje je hrvatska predsjednica održala s glavnom upraviteljicom Kanade Julie Payette, predsjednikom Vlade Kanade Justinom Trudeauom i predsjednikom Senata Kanade Georgeom J. Fureyem, izrazivši uvjerenje kako će ti razgovori dodatno ojačati suradnju i partnerstvo između Hrvatske i Kanade.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.