UDOMILA KUJICU

Predsjednica prvi dan u Virovitičko-podravskoj županiji završila na proslavi 10 godina agencije Vidre

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Virovitica: Predsjednica djeci čitala Šegrta Hlapića
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Virovitica: Predsjednica djeci čitala Šegrta Hlapića
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Virovitica: Predsjednica djeci čitala Šegrta Hlapića
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Virovitica: Predsjednica djeci čitala Šegrta Hlapića
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Virovitica: Predsjednica djeci čitala Šegrta Hlapića
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Virovitica: Predsjednica djeci čitala Šegrta Hlapića
11.10.2018.
u 22:28
Predsjednica je popodne u OŠ Augusta Cesareca u Špišić-Bukovici, u Područnoj školi Bušetini u sklopu programa "Hrvatska čita" pročitala odabrane ulomke iz "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića"
Pogledaj originalni članak

Prvi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović završila je u srijedu navečer na svečanoj proslavi 10-godišnjici Vidre- županijske agencije za regionalni razvoj, na kojoj ju je, osim domaćina, dočekao i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, bivši župan za čijeg je mandata ta agencija osnovana.  

 Vidra je dosad uspješno realizirala 251 projekt ukupne vrijednosti 116 milijuna kuna, što Virovitičko-podravsku županiju s obzirom na broj stanovnika čini najboljom u Hrvatskoj kada je riječ o novcu povučenom iz EU fondova.

„Velika mi je čast biti u ovom društvu, jer ovakva ulaganja omogućuju ravnomjeran razvoj, razvoj ruralnog turizma i druge gospodarske aktivnosti koje u konačnici mogu preokrenuti negativne demografske trendove”, istaknula je predsjednica Grabar – Kitarović.

 Ravnateljica Vidre Emina Kovač, rekla je kako je ta agencija na početku realizirala projekte namijenjene ustanovama, a u posljednje vrijeme ponajviše pomažu  privatnim poduzetnicima.  Jedan od uspješno realiziranih projekata je „Panonski drvni centar kompetencija” koji malim i srednjim poduzetnicima pruža usluge iz drvoprerađivačkog sektora, a predsjednica ga je posjetila prije dolaska na proslavu Vidrine obljetnice.

 U realizaciji toga projekta, koji je zamišljen kao poveznica znanstvenika, lokalne zajednice i industrije, uključeni su bili Virovitičko-podravska županija kao inicijator i začetnik, Vidra, te zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković, a u konzultacijama su sudjelovali i drvo-prerađivači s područja županije.

 Predsjednica je popodne u OŠ Augusta Cesareca u Špišić-Bukovici, u Područnoj školi Bušetini u sklopu programa "Hrvatska čita" pročitala odabrane ulomke iz "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića", u općini Lukaču obišla je pogone "Šaframa", vodećeg proizvođača začina,  tvornicu sokova od voća i povrća "Brana" te u Virovitici "Panonski drvni centar kompetencija". 

 U virovitičkom skloništu za životinje udomila je kujicu, šestomjesečnu mješanku labradora i terijera.

 Popodne je također bila na predstavljanju projekta obnove virovitičkog dvorca Pejačevića. Projekt "5 do 12 za Dvorac" dosad je najveći kojim su se u Virovitičko-podravskoj županiji javili na natječaje za novac iz Europske unije. Više od 80 milijuna kuna potrošit će se na obnovu tog dvorca i okolnog parka, od čega je 66,7 milijuna iz europskih fondova. Radovi su počeli prije godinu dana, a dvorac bi trebao biti otvoren u kolovozu sljedeće godine, na blagdan Sv. Roka, zaštitnika Virovitice.

 Hrvatska predsjednica predvečer se susrela i s građanima općine Suhopolja, a dan završila u Otrovancu, u općini Pitomači, na obilježavanju 10. obljetnice Vidre. Sutra završava boravak u Virovitičko-podravskoj županiji, u koju je na dva dana premjestila svoj ured, što je 17. premještanje iz Zagreba.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.