danas U VEČERNJEM

Pred Plenkovićem tri scenarija

Pred Plenkovićem tri scenarija
15.05.2018.
u 00:11
Političkim udarima sada će biti izložen premijer Plenković koji je, jasno je svakome tko poznaje političke procese, apsolutno bio upućen u postupke Martine Dalić
Pogledaj originalni članak

Premijer Plenković odlazak Martine Dalić s mjesta potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva planirao je nakon postizanja nagodbe u Agrokoru, tvrde naši izvori. Uostalom, takve su informacije puštene i nakon sastanka s koalicijskim partnerima HDZ-a u petak.

Ali “drčna” ministrica, kažu naši izvori, jučer ujutro premijeru je priopćila da joj je dosta (budući da je uvjerena kako ništa suprotno zakonu nije napravila) i da napušta Banske dvore. Tome u prilog ide i činjenica da je imala pomno pripremljen i strukturiran govor ostavke koji je pročitala pred novinarima u Banskim dvorima. Iako se odlazak Martine Dalić, pritisnute objavljenom e-mail korespondencijom, očekivao, ona je svojim odlaskom Plenkoviću, zapravo, napravila medvjeđu uslugu. Ona je, u političkom smislu, bila gromobran koji je privlačio sve političke munje.

Političkim udarima sada će biti izložen premijer Plenković koji je, jasno je svakome tko poznaje političke procese, apsolutno bio upućen u postupke Martine Dalić koja je i sama rekla da je dobila politički zadatak da spasi od propasti Agrokor i povratak ekonomije u recesiju. Martina Dalić sigurno nije slučajno izabrala riječ hrabrost kada je nakon ostavke poručila da to želi premijeru i svojim bivšim kolegama u Vladi. Plenkovićeva taktika u slučaju ministra financija Zdravka Marića, kada je Most kao tadašnji HDZ-ov partner tražio njegovu glavu zbog Agrokora, bila je da ga je branio do zadnje kosti. Ne zato što bi Plenković za svog ministra bio spreman staviti glavu na političku giljotinu nego zato što je znao da ako padne Marić – meta postaje on. 

>>Cijeli tekst i sve o ostavci Martine Dalić čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Šimatović: Martini Dalić presudila je javna percepcija

>>Ivanković: Plenkoviću pukla zadnja linija obrane

>>Intervju Dr. Amal Azmi Jadou: Neka Trump Izraelu daruje neki američki grad, ne naš Jeruzalem

>>Mia Dimšić: Sve su moje pjesme osobne od riječi do riječi jer mi inače ne bi imale smisla

>>Biramo najbolji OPG Marijo Puškarić: Osigurat ću posao i za 20-ak kuća u svojem selu

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

RI
rimac444
23:20 14.05.2018.

Plenkoviću vidi što nam čini ranjena ugrožena gamad titovih zločinac i njihovih sljedbenika. Jedina i njavažnija stvar koju trebate provesti ti i predsjednica jeste lustracija. Ili mi ili oni !!!

IT
I-To
07:43 15.05.2018.

Plenkovića smo se nadali ništa nije napravio bori se samo za svoju fotelju kao i svi od kraja rata do danas.

ST
stefj
06:45 15.05.2018.

Tri scenarija pred Plenkovićem? Mislim da je sada ostalo biti ili ne biti, a ne nekakav izbor... Ili će vlada povući jake poteze i napraviti protržišne reforme ili propadamo dalje. Ako napravi protržišne reforme, državna i javna služba, kao niti politika mu to nikada neće oprostiti, te će opet morati otići. Ako ne napravi, Bugarska nas prestiže kroz godinu dana i onda smo zadnji u EU po apsolutno svemu... Tako da će vjerojatno i dalje nastaviti jačati državni i javni sektor, te sve više interesnih grupa pokušati kupiti novcem iz proračuna. To će nas sve više voditi prema Grčkom ili nekom sličnom scenariju... U svakom slučaju, pokazalo se da ništa od Plenkovića, nema niti snage, niti volje napraviti potrebne promjene. Jedino gdje se potrudio je Istanbulska konvencija i to samo radi osobne promidžbe pred EK, ništa drugo. Čak nije imao snage niti smanjiti parafisklane namete i tu su lobiji prejaki...