OGLASILI SE

PPD: Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna i nećemo biti pasivni promatrač

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pavao Vujnovac
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pavao Vujnovac
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pavao Vujnovac
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pavao Vujnovac
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pavao Vujnovac
07.07.2016.
u 13:11
"Plasiranje ovakvih neistina više nećemo promatrati bez pravnih posljedica"
Pogledaj originalni članak

Prvo plinarsko društvo priopćenjem se oglasilo o slučaju pozajmice HDZ-u, koja je ovih dana jedna od najvećih tema u politici. Rekli su da vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac nije tražio novac putem medija te da PPD posluje zakonito transparentno.

"U intervjuu objavljenom u tjedniku Nacional gospodin Vujnovac dao je odgovore na postavljena pitanja o pozajmici – istinito i javno. To je jasno svakome tko je pročitao cijeli intervju gosp. Vujnovca u tjedniku Nacional, a ne samo njegov naslov. Također, svaki građanin Republike Hrvatske, pa tako i svaki novinar, informacije o vlasničkoj strukturi PPD-a i povezanih društava može provjeriti uvidom u registar Trgovačkog suda. Koliko nam je poznato, nijedan novinar to još nije učinio. Pozivamo sve novinare koji su poslužili plasiranju teza o sumnjivoj vlasničkoj strukturi ili porijeklu novca PPD-a da, poštujući pravila vlastite struke prije objave takvih informacija, izvrše uvid u javno dostupne dokumente i provjere istinitost onoga o čemu izvještavaju i pišu. Vlasnička struktura PPD-a i povezanih društava potpuno je jasna i javna. U PPD-u nema prikrivenih vlasnika. U PPD-u nema nikakvog stranog ni sumnjivog kapitala. Plasiranje ovakvih neistina više nećemo promatrati bez pravnih posljedica", poručuju u priopćenju.

"PPD posluje zakonito i transparentno, u skladu sa svim pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske i Europske unije i nije dužan ni jednu lipu poreza. PPD i povezana društva u ovom trenutku zapošljavaju 124 uglavnom visokoobrazovana profesionalca i nastavit će zapošljavati najbolje stručnjake u područjima kojima se bavi. PPD znanjem, zalaganjem i vrijednim radom svojih zaposlenika gradi svoju poziciju u Hrvatskoj i regiji. Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna i nećemo biti pasivni promatrač dok se plasiranjem neistina PPD-u i njegovim zaposlenicima nanosi nenadoknadiva osobna i poslovna šteta", zaključuju.

>> HDZ: Kratkoročne pozajmice od PPD-a bile su transparentne, uz znanje Tomislava Karamarka

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

BE
berogrga
13:45 07.07.2016.

Nacional odnosno bilten sdp-a konstantno prodaje nebulozne konstrukcije i spinove. Inače, taj nacional prodaje tjedno jedva 5 tisuća primjeraka, tko stoji financijski iza tog tjednika koji tržišno ne može opstati i koji otkada je uskrsnuo se isključivo bavi hdz-om?

ĆA
ćaćaća
13:33 07.07.2016.

iz svih ovih tkz afera oko hdz.a stoji sdp..tj tajne službe koje su u službi partije kako bi se naštetilo hdz.u i politički obračunalo s istima..ovakve stvari su tajne službe odrađivale za partiju do 90 god a nastavile su i nakon 90...jasno je to kao dan..jer čim je karamarko pozvao most da se postave njihovi ljudi na čelna mjesta u tajnim službama oni su mu uvaljali aferu i maknuli ga...jasno da u hrvatskoj visokoj politici nema čistog političara..samo je bitno komu služe službe i komu će aferu uvaljati..

Avatar nekakav
nekakav
13:32 07.07.2016.

zakonito posluje i tvrtka u suvlasništvu bivše žene od vrdoljaka, kojoj je nakon dolaska na vlast kukuriku koalicije eksplozivno narastao promet, dobit... pa mediji ne razvlače priču. nisu ni onda, kad je prijatelj bio ministar. ali ajde, hdz je divna tema za napadati. bez ijedne pravomoćne je zločinačka, kriminalna...