buknulo oko podneva

Požar na Hvaru: Gori osam hektara šume, na terenu vatrogasci, pomagao im kanader

Foto: Vatrogasci Jelsa/Facebook
Foto: Vatrogasci Jelsa/Facebook
Foto: Vatrogasci Jelsa/Facebook
Foto: Vatrogasci Jelsa/Facebook
11.11.2022.
u 14:57
Vatra je buknula u maslinicima da bi se potom proširila u brdo zahvativši gustu borovu šumu i makiju
Pogledaj originalni članak

Požar koji je u petak nakon podneva buknuo u mjestu Gromin Dolac na Hvaru i u kojemu na oko osam hektara gore maslinici, borova šuma i makija još nije ugašen, doznaje se od hvarskih vatrogasaca.

Kako je za Hinu rekao zapovjednik DVD Jelsa Roman Radonić, na terenu su sva tri otočka DVD- a, Starigrad, Jelsa i Hvar sa 16 vatrogasaca i šest vozila. Vatra je buknula u maslinicima da bi se potom proširila u brdo zahvativši gustu borovu šumu i makiju.

U pomoć vatrogascima na terenu oko 13 sati su pristigli kanader i air tractor koji su se s vatrenom stihijom borili sat vremena nakon čega su odletjeli dalje.

"Nema nikakve, panike jer vatru držimo pod kontrolom. Otprilike zahvaćeno je oko osam hektara šume i makije. Nadamo se da ćemo požarište sanirati do večeri nakon čega ćemo proglasiti gašenje. Ovim požarom ljudi i objekti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi", rekao je zapovjednik Radonić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NO
nori
13:02 12.11.2022.

Ne miruju ni van sezone