Ipak bez sankcija

Perković u sukobu interesa zbog primanja nedozvoljene nagrade!

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Tin Srbić i Sandra perković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Odbor za ustav, dalija orešković
28.12.2017.
u 11:40
Povjerenstvo je objavilo na sjednici da se Perković nije očitovala o tom slučaju, nije navela nagradu u imovinskoj kartici niti je vratila novac.
Pogledaj originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilio je da je hrvatska sportašica Sandra Perković bila u sukobu interesa jer je od grada primila 2016. nagradu od 50 tisuća kuna za Zagrepčanku godine na što nije imala pravo jer je u isto vrijeme bila saborska zastupnica. 

Iako je prekršila članak 11 Zakona o sprječavanju sukoba interesa povjerenstvo joj nije moglo izreći sankciju uskrate dužnosničke plaće s obzirom na to da je njezina dužnost istekla prije više od godinu.

Povjerenstvo je objavilo na sjednici da se Perković nije očitovala o tom slučaju, nije navela nagradu u imovinskoj kartici niti je vratila novac.

Perković je zastupničku dužnost obnašala kao članica stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a nagrada joj je dodijeljena odlukom Gradske skupštine.

Pogledajte galeriju: Sandra Perković - Nikad se neću umoriti od primanja priznanja

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Sportaš godine SN-a

Sandra Perković je hrvatska je atletičarka, dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska i četverostruka europska prvakinja u bacanju diska.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

KO
Kora
12:13 28.12.2017.

Sandra je puno dala za naš sport i našu zemlju, i kamo sreće da ima više njih koji su tako u "sukobu interesa"!

MM
mmaraci4
12:26 28.12.2017.

A zašto ne piše i da je borisu miletiću izrečena opomena za identičnu stvar?

CE
cenzura
12:15 28.12.2017.

Koliko moraš biti jadan da pljuješ po najboljoj hrvatskoj sportašici? "Sve vam mogu oprostiti ali uspjeh nikako"!