Hrvatska - Srbija

Potpisan memorandum o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb

Foto: Pixsell
Potpisan memorandum o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb
09.03.2018.
u 13:49
Memorandum je s hrvatske strane potpisao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a u ime srbijanske vlade vicepremijerka i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Pogledaj originalni članak

Srbija i Hrvatska potpisale su u petak Memorandum o suglasnosti između dvaju ministarstava o suradnji radi promicanja učinkovitosti željezničkog prometa koji bi trebao ishoditi rekonstrukciju željezničke pruge Beograd- Zagreb i ubrzati putnički i robni promet sa sadašnjih sedam i pol sati na četiri sata.

Memorandum je s hrvatske strane potpisao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a u ime srbijanske vlade vicepremijerka i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Potpisivanje sporazuma ocijenjeno je kao veoma važno za obje strane i kao jedan od prvih konkretnijih rezultata nedavnog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Ministar Butković ukazao je na važnost Koridora 10 za Hrvatsku, cijelu regiju, ali i Europsku uniju u cijelosti te je istaknuo da će taj projekt s hrvatske strane stajati oko milijardu eura.

Srbija će u rekonstrukciju dionice na svom teritoriju uložiti oko 250 milijuna eura.

Ministrica za eurointegracije Jadranka Joksimović istaknula je važnost regionalne i bilateralne suradnje na infrastrukturnim projektima i zajedničko apliciranje da bi "u sinergiji", kao zemlja članica i zemlja kandidatkinja za članstvo, iskoristili sve šanse za korištenje novca iz infrastrukturnih fondova EU.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DI
Direkt
14:35 09.03.2018.

Milijardu eura??? Da bi srbija brže izvozila. Skidam kapu Vučiću.

BL
Blomberg
14:45 09.03.2018.

To stvarno nije bilo toliko potrebno, sto je sad sa peljeskim mostom to nam je PUNO vaznije, nemojte svi biti kao neke bebice, lupite po stolu i pocnite taj most , a ne slusati bosance. Nije ni cudo da zaostajemo za svima kad ni jednu stvar ne zapocnemo energicno i bez ikakvog kolebanja, jos k tome imamo zeleno svijetlo od EU !

SK
Skviki
14:42 09.03.2018.

Nijemci pritisnuli. Grade tvornicu automobila u Srbiji, a mi pomažemo bolji protok robe.