Bogatstvo različitos

Posjetitelji uživali u pjesmi, plesu i delicijama nacionalnih manjina

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
Posjetitelji uživali u pjesmi, plesu i delicijama nacionalnih manjina
28.11.2011.
u 15:50
U programu svečanosti u Bjelovaru ove godine sudjelovalo 12 KUD-ova s oko 370 izvođača, što je najveći odaziv dosad
Pogledaj originalni članak

Ruske piroške, vatruške i, naravno, neizostavna votka, makedonsko gravče na tavče, zeljanik i čuvena mastika te bosanske baklave, maslanica, kadaif i gurabije tek su dio bogate gastro-ponude koja je preksinoć oduševila Bjelovarčane i njihove brojne goste na tradicionalnoj i po mnogo čemu jedinstvenoj manifestaciji Večer nacionalnih manjina.

Selidba pun pogodak

Odluka organizatora bjelovarske Češke obeci da u dogovoru s pokroviteljem, Gradom Bjelovarom, zbog velikog interesa manifestaciju preseli iz Doma kulture u Školsko-sportsku dvoranu pokazala se opravdanom jer je i takozvana rukometna dvorana bila gotovo pretijesna da primi sve one koji su poželjeli vidjeti bogatstvo folklorne i kulinarske baštine nacionalnih manjina. U svom jubilarnom, petom izdanju manifestacija je ponudila dosad najraskošniji program, u kojem je sudjelovalo 12 KUD-ova s oko 370 sudionika.

- Ovom manifestacijom pokazujemo da naš Bjelovar njeguje toleranciju i multikulturalnost, koji nas potiču na stvaranje zajedništva u izgradnji naše domovine, u kojoj svaka nacionalna manjina može u punoj mjeri izražavati svoj nacionalni identitet i njegovati svoju kulturu, doprinoseći oplemenjivanju sveukupne kulturne baštine naše domovine – otvarajući manifestaciju kazala je Miroška Lončar, predsjednica bjelovarske Češke obeci.

Suživot i suradnja

Ponos i oduševljenje manifestacijom nije krio ni bjelovarski gadonačelnik Antun Korušec posebno naglasivši da su suradnja i suživot većinskog hrvatskog naroda s pripadnicima nacionalnih manjina duboko ukorijenjeni u tradiciju i kulturu Bjelovara, grada tolerancije i međusobnog uvažavanja svih njegovih građana. Prikazani program pokazao je veliko bogatstvo različitosti pjesme i plesa,nošnji i gastro-delicija manjina.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.