RELIKT PROŠLIH VREMENA

Poruka Jugoslaviji: Benzinska u bogatom kvartu Londona izgubljena u vremenu i prostoru

Foto: Tim Judah
Poruka Jugoslaviji: Benzinska u bogatom kvartu Londona izgubljena u vremenu i prostoru
28.02.2021.
u 13:10
Neki će u šali reći da ih natpisi na pumpi i informiranost o jugoistoku Europe, ili Balkanu, podsjeća na šalu iz humoristične serije "Zvonili ste, milorde"
Pogledaj originalni članak

Da Jugoslavija još postoji uvjereni su na Shellovoj benzinskoj crpki u Londonu. Informacije za korisnike daju na više jezika, od kojih je i jedan namijenjen građanima - Jugoslavije.

Na crpki u ulici Great West Road u blizini bogate četvrti Osterley u zapadnom Londonu zaostao je relikt prošlih vremena (oznaka YU), a njega je primijetio britanski novinar i dobar poznavatelj stanja na jugoistoku Europe Tim Judah te je i fotografirao, rekao nam je u razgovoru.

Foto: Tim Judah

Shellova crpka očito je izgubljena u vremenu i prostoru, jer uz Jugoslaviju daje informacije i na hrvatskom, slovenskom te jeziku koji se govori u Sjevernoj Makedoniji, ali ne izdvajaju Bosnu i Hercegovinu, pa se ne mogu "izvlačiti"  kako su pod oznakom YU mislili na zajednicu Srbije i Crne Gore koja je jedno vrijeme činila Jugoslaviju.

Neki će u šali reći da ih natpisi na pumpi i informiranost o jugoistoku Europe, ili Balkanu, podsjeća na šalu iz humoristične serije "Zvonili ste, milorde", kad pripadnici visoke klase u Engleskoj miješaju države na Balkanu u kojima se sprema rat, da bi jedan od njih odmahao rukom uz riječi: Kao da je važno koja je, tamo se uvijek puca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CO
Condorgrab
16:38 28.02.2021.

Ne radi se o SFRJ jer su na ploči već izdvojene Slovenija i Hrvatska. Oznaka YU se odnosi na 1992.g., a činila ju je tada još samo uža Srbija, Vojvodina, Kosovo i Crna Gora.

BE
berija
13:44 28.02.2021.

Što je tu čudno? Tako ćemo i mi za koju godinu pisati o Ujedinjenoj Kraljevini i Velikoj Britaniji iako ih neće biti.