predsjednica izrazila sućut

Poruka Grabar-Kitarović kraljici: Terorizam nas ne smije pokolebati u izgradnji boljeg svijeta

Foto: Pixsell
Poruka Grabar-Kitarović kraljici: Terorizam nas ne smije pokolebati u izgradnji boljeg svijeta
23.03.2017.
u 14:28
Grabar-Kitarović dodaje da Republika Hrvatska i ona osobno najoštrije osuđuju sumanuti teroristički zločin u Londonu i izražavaju sućut i solidarnost obiteljima stradalih i cijelom britanskom narodu
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u četvrtak poruku sućuti britanskoj kraljici Elizabeti II. u povodu napada u Londonu i istaknula da nas terorizam ne smije pokolebati u izgradnji boljeg svijeta, priopćio je predsjedničin ured.

"Duboko me je potresla vijest o terorističkom napadu u samom središtu Londona i stradanje nevinih ljudi. Molim Vas primite, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze najdublje sućuti", stoji u poruci hrvatske predsjednice kraljici Elizabeti.

Grabar-Kitarović dodaje da Republika Hrvatska i ona osobno najoštrije osuđuju sumanuti teroristički zločin u Londonu i izražavaju sućut i solidarnost obiteljima stradalih i cijelom britanskom narodu. 

"Ovaj čin ne smije nas pokolebati u izgradnji boljeg svijeta, utemeljenog na čvrstim demokratskim vrijednostima, kao niti uzdrmati našu predanost jačanju uvažavanja svih različitosti, ali nas mora i učvrstiti‎ u snažnijoj suradnji u borbi protiv onih koji takav svijet ne prihvaćaju“, stoji u poruci hrvatske predsjednice.

U terorističkom napada u Londonu u srijedu poginulo je četvero, a ranjeno je četrdesetak ljudi.

>>Terorizam u Londonu. Raste broj mrtvih i ozlijeđenih

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AN
anticenzura
14:54 23.03.2017.

Izrazila sucut kraljici? Je li ona kraljica, pa se obraca kraljici? Citav svijet se obratio britanskoj Premijerki, a ona direkt kraljici? Pa ta HDZ-evka nema blage veze o protokolu, samo nam sramoti zemlju po svijetu.

DU
Deleted user
14:51 23.03.2017.

Ma hajde, ne melji. Hrvatska ne reprezentira nikakav interes u svijetu, pa cak ni za teroriste. Cak i njen vlasititi narod bjezi iz nje, a ilegalni imigranti i teroristi je zaobilaze. Ako jos nismo imali teroristickog napada, to sigurno nije zahvaljujuci tebi i tvom ministru unutrasnjih poslova.

Avatar JMslbrod
JMslbrod
17:03 23.03.2017.

Mislim da se predsjednica previse petlja,izrazi sucut i to je to,mi sa tim nemamo nista i ne tice nas se ,neka malo prije razmislk o svojim izjavama ,jer i Hrvatska zivi od turizma!