POSVETA CRKVE

Ponovo zvone zvona crkve Gospe Voćinske

Foto: Maja Šantoši/Pixsell
gospa
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
gospa
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
gospa
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
gospa
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
gospa
14.08.2011.
u 11:49
U noći 13. prosinca 1991. ratne godine crkvu su do temelja razorili srpski pobunjenici i JNA
Pogledaj originalni članak

Gotovo deset godina trajala je izgranja nove župne crkve Pohoda blažene Djevice Marije i svetišta Gospe Voćinske koju su u noći 13. prosinca ratne 1991. godine do temelja razorili srpski pobunjenici i JNA u Voćinu. U nazočnosti brojni svećenika i đakona, redovnika i redovnica, bogoslova i vjeroučitelja, predstavnike javnog života i lokalne samouprave danas je obavljen red posvete crkve koja je podignuta na istom mjestu, dijelom od istom materijala, na kojemu je bila i bivša crkva iz 15. stoljeća. ključ novoizgrađene crkve biskupu msgr. Antunu Škvorčeviću predao je msgr. Josip Devčić, predsjednik Odbora za izgradnju crkve, a potom je biskup Škvorčević ključ predao župniku Mladenu Štivinu koji je, po prvi puta, vrata novoizgrađene crkve otvorio vjernicima.

- Neka se oglase zvona s obnovljenog i posvećenog Marijina voćinskog zvonika, uzdignu slavu Bogu Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, iskažu čast Isusovoj Presvetoj Majci, izraze bnaše poštovanjue prema svim nedužnim voćinskim žrtvama, posvjedoče zahvalnost poginulima za našu slobodu, naglasio je biskup msgr. Antun Škvorčević koji je predvodio blagoslov novosagrađene crkve koja svojonm ljepotom i veličinom svjedoči o pobjedi ljubavi nad mržnjom u ovom dijelu ratom stradale Hrvatske.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OG
Oger
18:06 14.08.2011.

Katolici sruse pravoslavnu crkvu, onda pravoslavci sruse katolicku. A jedni i drugi se zaklinju na istog isusa. I onda i jedni i drugi grade opet svoje skupe crkve da bi s tornjeva mogli pucati jedni po drugima. Ma kome trebaju vrtici, skole, zdanja za poticanje kulturnih zbivanja? Nikome. Ni pravoslavcima, ni katolicima. Tko ce prvi srusit sljedecu crkvu?

SI
sinaj
22:04 14.08.2011.

Čestitke, samo neka zvoni. Nema ljepšeg zvuka od crkvenih zvona koji u podne zovu na pozdrav Mariji

AN
Ante1956
00:33 15.08.2011.

OGERU O OGERU dobro sto sad razmisljas humano (oprosti neznam koliko si star ) jer razmisli tko je komu rusio i palio kuce ,crkve ,vrtice i skole .To zlo je doslo sa istoka ,ako si stariji od 40 godina gdije si bio kad je grmilo.Ako si srbin zasto nisi digao glas protiv vase soldateske .Za vrijeme rata i prije njega mogli ste masovno izici na ulice i jasno poruciti srbosoldateski da njihovu pomoc ne trebate i na taj nacin prihvatiti Hrvatsku svojom Domovinom.To u najvise slucajeva niste ucinili jer ste sanjali srbiju Virovitica Karlovac Karlobag tako kako vas je vas otac milosevic poucio da svi srbi moraju zivijeti u jednoj drzavi sto bi znacilo velikoj srbiji.Sad razmisli malo vise o vijeri i humanosti .