POŽAR

Ponovljena povijest: Nije prvi put da se dogodila eksplozija u hidroelektrani Plat

Foto: HGSS
Foto: HGSS
Foto: HGSS
Foto: HGSS
10.01.2019.
u 15:39
Nastupio je tehnički kvar zbog kojeg su radnici bili zaglavljeni na velikoj dubini
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u hidroelektrani Plat kod Dubrovnika u četvrtak, 10. siječnja, buknuo požar, tri su radnika tragom nestala nakon eksplozije. Požar je koncem ugašen, a njegov točan uzrok nažalost još uvijek ostaje nepoznat. Najzanimljivije od svega je to što nije prvi put da se ovakvo nešto dogodilo.

Prema izvješću Dubrovnik.neta, slična situacija dogodila se i 2012. godine, kada su radnici izvodili radove na održavanju vertikalne čelične cijevi. Nastupio je tehnički kvar zbog kojeg su radnici bili zaglavljeni na velikoj dubini. Uz pomoć tehnike protuutega, svi su radnici srećom spašeni bez većih ozljeda.

Sedam godina kasnije, povijest se ponovila, no s drastično lošijim završetkom s obzirom na to da je jedan od trojice nestalih radnika preminuo, a za ostalom dvojicom još uvijek se traga.

>>Pogledajte video: Požar u hidroelektrani Dubrovnik

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SS
sokac sa drave
16:02 10.01.2019.

Kazes u hidroelektrani,a ja mislio da je pravilno hidrocentrala.