OSUĐEN ZA ŠVERC CIGARETA

Pomorac koji je bio u španjolskom zatvoru: 'Našao sam se u krivom trenutku na krivom brodu'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
Pomorac koji je bio u španjolskom zatvoru: 'Našao sam se u krivom trenutku na krivom brodu'
19.11.2018.
u 20:49
Tegljač na kojem je bio dobio je zadatak da brod koji se nalazio 50 nautičkih milja od Tunisa dovuče do Španjolske.
Pogledaj originalni članak

Pomorci Nikola Tolj i Ernest Pekar proveli su posljednjih 16 mjeseci u španjolskom zatvoru i sada su se vratili kućama.

Oni su osuđeni za šverc cigaretama, no slučaj je pun nelogičnosti i pomorci su uvjereni kako su u zatvoru završili ni krivi ni dužni, javlja RTL.

Nikola nije mogao ni zamisliti da će 16 mjeseci provesti u španjolskom zatvoru.

- Nažalost, našao sam se u krivom trenutku na krivom brodu. Bio sam sa svim najvećim kriminalcima, bio sam broj u zatvoru - kazao je Tolj.

Tegljač na kojem je bio dobio je zadatak da brod koji se nalazio 50 nautičkih milja od Tunisa dovuče do Španjolske. On i ostatak posade proglašeni su krivim za šverc cigareta vrijednih 12 milijuna eura.

- Nismo znali da se na brodu nalaze ni prazni kontejneri, a kamoli 6 kontejnera punih cigareta. Kad su nam oduzete sve stvari i sva ljudska prava, na trenutak sam uspio nazvati sestru i obavijestiti je da sam u zatvoru i da poduzme što je moguće - rekao je za RTL.

Nikola nije većinu toga razumio na suđenju jer mu je prevoditeljica prevodila na makedonski, a ne na hrvatski. On želi pravdu istjerati na čistac, radi sebe i svoje djece, no o povratku na brod još ne razmišlja.

Za ovo treba hrabrosti: Pogledajte kako se pomorac ukrcava na brod koji plovi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MO
Mostar1
21:47 19.11.2018.

Ha ha i ja sam se izgleda rodio na pogresnom mjestu i pogresnom vremenu

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
21:13 19.11.2018.

treba ih tužiti!

KO
kordunmoj75
06:09 20.11.2018.

Ah jadni Tolj,on ni je znao,ni da su prazni kontenjeri na brodu,a ti prazni kontenjeri su velicine 25x5 metra veliki,i ma njih na svakom takvom brodu,od 1-10 tisuca komada,ali eto taj"mornar"ni je vidio te kontenjere