ODMAH PLATIO KAZNU

Pomahnitali Čeh unatoč zimskim uvjetima na cesti jurio 200 na sat kroz Liku

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Delnice: Autocesta A1 očišćena je od snijega
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Delnice: Autocesta A1 očišćena je od snijega
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Jak snijeg na autocesti Rijeka - Zagreb
19.12.2022.
u 11:34
Ipak tijekom vikenda kada se provodila preventivno-represivna akcija prometne policije, nije bilo teških prometnih nesreća
Pogledaj originalni članak

Tijekom proteklog vikenda policija je u Ličko-senjskoj županiji za prekoračenja dopuštene brzine kretanja kaznila 50 vozača, a među njima bio je i 39-godišnji Češki državljanin koji je u petak unatoč zimskim uvjetima autocestom kroz Liku vozio brzinom od 201 kilometar na sat.

Kako je priopćeno u ponedjeljak iz Policijske uprave ličko-senjske, bilo je kažnjeno i 11 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, s tim da je najveću koncentraciju alkohola u krvi imao vozač (37), koji je u subotu vozio kroz Otočac s 2,42 promila.

Ipak tijekom vikenda kada se provodila preventivno-represivna akcija prometne policije, nije bilo teških prometnih nesreća, tek pet s materijalnim štetom, tri u Gospiću i po jedna u Novalji i Senju, dodaje se u priopćenju.

Vozač iz Češke je bio kažnjen sa 5.000 kuna novčane kazne, a pošto je kaznu platio odmah na mjestu događaja, između Jadova i Zira, kazna se svela na dvije trećine, odnosno na 3.333 kune, doznaje Hina u PU u Gospiću.

Alkoholizirani vozač je u Otočcu bio isključen iz prometa i bila mu je do otrežnjenja oduzeta vozačka dozvola, a za taj će prekršaj odgovarati na Općinskom sudu u Gospiću po redovitom postupku.

VIDEO Vole luksuzan život: Ovi horoskopski znakovi su najveći materijalisti!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
13:28 19.12.2022.

Pomahnitali Čeh unatoč zimskim uvjetima na cesti je jurio 200 na sat kroz Liku, a ograničenje brzine u HR na auto putu je 130 km/h. Koliko mi je poznato u drugim državama članicama EU daju kaznene bodove na OIB ili jedinstveni matični broj i nema veze da li si stranac ili stanovnik države u kojoj si napravio prekršaj. U HR za više od 50 km/h ostvarena su obilježja prekršaja iz članka 53. stavak 3. ZSPC-a (zapriječena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana – upis 6 negativnih bodova).

MT
makan tahi
13:10 19.12.2022.

bravo,odlićno,jasno je od čega je čeh pomahnitao ali nije jasno od čega je presretač pomahnitao jer je vozio za čehom istom ili večom brzinom,ili je to njihovo normalno stanje

MT
makan tahi
09:39 20.12.2022.

krajem 11. mjeseca idem prema zd , mokra cesta, vozim brzinom kojom se može voziti, kad negdje iza bosiljeva ugledam u špiglu rotirku, wtf?, usporim, kad ono 2 auta, auto u pratnji i kombi, prođu me, ja krenem za njima ali držim razmak da ne pomisle da ih napadam: po ravnici 200, po zavojima 180, uzbrdo koliko može cca150-160, i kolika je kazna za njih pošto zloupotrebljavaju ovlasti, zakone.... jesu li pomahnitali? ili oni ne mogu pomahnitati dok svi ostali koji voze istom brzinom mogu, izašli su u žutoj lokvi, nakon toga sam ubrzao