ewa kopacz

Poljska dobila premijerku: Prisegnula nasljednica Donalda Tuska

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Ewa Kopacz, poljska premijerka
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Ewa Kopacz, poljska premijerka
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Ewa Kopacz, poljska premijerka
22.09.2014.
u 12:07
Tusk je bio premijer od 2007. godine, a ostavku je podnio prošlog tjedna. Kopacz je pak novu vladu javnosti predstavila u petak
Pogledaj originalni članak

Poljska premijerka Ewa Kopacz (57) prisegnula je danas na dužnost predsjedniku Republike Bronislawu Komorowskom. Ona je naslijedila Donalda Tuska koji je podnio ostavku kako bi u prosincu mogao postati predsjednik Europske unije, javlja Europe Online Magazine.

Tusk je bio premijer od 2007. godine, a ostavku je podnio prošlog tjedna. Kopacz je pak novu vladu javnosti predstavila u petak. Novi ministar vanjskih poslova je Grzegorz Schetyna koji će na toj poziciji zamijeniti Radoslawa Sikorskog. On će pak postati predsjednik parlamenta.

Novost je i prva žena na dužnosti ministrice unutarnjih poslova u Poljskoj. Ta je dužnost pripala Teresi Piotrkowskoj.

>>Tusk novi šef Europskog vijeća, a Mogherini nova šefica diplomacije EU

>>Poljaci još jednom izabrali Donalda Tuska

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.