postupali sukladno Zakonu

Policija suzavcem rastjeravala mještane nakon masovne tučnjave

Foto: PU međimurska
Policija suzavcem rastjeravala mještane nakon masovne tučnjave
03.05.2021.
u 15:00
Policijskim službenicima prišao je građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno vatreno nepoznate marke i broja, bez naboja, koje je navodno prethodno oduzeo uhićenom 28-godišnjaku
Pogledaj originalni članak

Policija je morala koristiti suzavac kako bi smirila skupinu izglednika u najvećem romskom naselju Paragu u Međimurskoj županiji, gdje je u subotu u večernjim satima nastala opća tučnjava između pijanih 33-godišnjaka i 28-godišnjaka s jedne strane te drugih, za sada neutvrđenih, osoba s druge strane. Najmanje dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede. U pomoć policijskoj ophodnji upućeni su službenici interventne policije iz PU varaždinske i PU međimurske te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske. Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje, nakon čega je započeta potraga za ostalim sudionicima.

- Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima i pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovjedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti. Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike. Prema zapovjedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio suzavac - objavila je PU međimurska.

Osumnjičenici su strpani u vozila i privedeni. Policijskim službenicima prišao je građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno vatreno nepoznate marke i broja, bez naboja, koje je navodno prethodno oduzeo uhićenom 28-godišnjaku. Načelnik policijske uprave Ivan Sokač rekao je da je policija postupala sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. Daljnjim kriminalističkim istraživanjima identificirano je šest osoba protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
17:29 03.05.2021.

Pa suzavcem na koalicijske partnere! Nije dobro pred izbore!😜

AB
abendblatt
15:28 03.05.2021.

Slavili um valjda povisicu socijalne pomoci.

RE
reborn
17:00 03.05.2021.

Uobičajeni radni dan u specifičnim međimurskim naseljima...