prosvjed u istanbulu

Policija suzavcem i vodenim topovima rastjerivala prosvjednike

Foto: REUTERS
Kaka
31.05.2013.
u 17:32
Nasilje je izbilo u petak nakon što je policija pokušala otjerati prosvjednike koji u parku Geza kampiraju već četiri dana buneći se protiv plana kojim se predviđa izgradnja šoping centra
Pogledaj originalni članak

Turska policija suzavcem i vodenim topovima rastjerivala je prosvjednike koji su okupirali park u centru Istanbula. Prosvjedi u parku Gezi na trgu Taksim počeli su, kako javlja Reuters,  kasno u ponedjeljak nakon što su građevinari posjekli drva, ali su se pretvorili u demonstracije protiv stranke premijera Tayyipa Erdogana - AKP. Nasilje je izbilo u petak nakon što je policija nasrnula na prosvjednike koji u parku kampiraju već četiri dana buneći se protiv plana kojim se predviđa izgradnja šoping centra.

Unatoč prosvjedima, turski premijer Erdogan u srijedu se zavjetovao da će nastaviti s izgradnjom na trgu Taksim. Arhitekti, lijeve političke stranke, akademici, urbanisti i drugi dugo se protive planu izgradnje, navodeći da nije bilo konzultacija sa skupinama civilnog društva te se protive uklanjanju jednog od posljednjih zelenih prostora u centru Istanbula. 

>> Madrid: Deseci tisuća u prosvjedu protiv rezova u obrazovanju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.