UPOZORENJE

Policija poziva na oprez: Nova phishing prijetnja širi se putem WhatsAppa

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Policija poziva na oprez: Nova phishing prijetnja širi se putem WhatsAppa
06.12.2021.
u 17:02
"Prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije u inozemstvu", naveli su iz Ravnateljstva policije
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) objavilo je novo upozorenje na internetske prevare u kojem navode da je trenutno u tijeku još jedna tzv. phishing kampanja usmjerena na korisnike raznih internetskih oglasnika.

"Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe. Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu", naveli su iz Ravnateljstva policije.

Policija podsjeća da se radim o učestalim napadima te su o njima više puta upozoravali građane putem medija.

"Ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama. Savjetujemo građanima da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište", navodi policija, dodajući da se više o internetskim prijevarama i kako ih spriječiti može pronaći na njihovim stranicama - Internet prijevare.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Namjerili se na krivu: Pokušali preveslati bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.