Dolijali vandali

Policija otkrila tko je palio splavove na Savi i provaljivao u splavarske kućice

Foto: Facebook
Policija otkrila tko je palio splavove na Savi i provaljivao u splavarske kućice
26.10.2020.
u 14:35
Policajci su operativnim radom na terenu došli do korisnih saznanja o počiniteljima kaznenih djela. Riječ je o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi koje su policajci pronašli te dovršili kriminalističko istraživanje.
Pogledaj originalni članak

Policija je otkrila počinitelje više kaznenih djela (tri kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari – požar) na splavovima u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu.

Naime, policajci su operativnim radom na terenu došli do korisnih saznanja o počiniteljima kaznenih djela. Riječ je o dvojici 18-godišnjaka i jednoj mlađoj ženskoj osobi koje su policajci pronašli te dovršili kriminalističko istraživanje.
Utvrđeno je da su osumnjičeni u drugoj polovici rujna, u noćnim satima, zapalili drvenu konstrukciju (vlasništvo 33-godišnjaka), koja je u cijelosti izgorjela. Za splav su bili privezani gliser (vlasništvo 40-godišnjaka) i brodica (57-godišnjaka), koji su također djelomično izgorjeli.

Kriminalističkim istraživanjem potvrđeno jeda su osumnjičeni na splavi (vlasništvo 53-godišnjaka) te u blizini pokidali i zapalili podnicu od čamca i druge predmete, posjekli jedno stablo u blizini te loženjem vatre oštetili stube koje se upotrebljavaju za silaženje s obale prema splavovima.

Također je utvrđeno da su osumnjičeni počinili tri kaznena djela teške krađe. Krajem rujna provalili su u splav (vlasništvo 42-godišnjaka), oštetili prozor, ušli u unutrašnjost i ispreturali stvari ne otuđivši ništa. Nadalje je utvrđeno da su osumnjičeni od 1. do 3. listopada provalili u kućice –  splavi (vlasništvo 43-godišnjaka i 63-godišnjaka) te su iz unutrašnjosti otuđili veću količinu alkoholnog pića te drugih predmeta. Pritom su posuđe (tanjure, čaše, te boce i sl.) porazbijali na terasi.

Policijski službenici u suradnji s državnim odvjetništvom protiv osumnjičenih podnijeli su posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopune kaznenim prijavama te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.