Zahvala na pomoći

Policija nagradila hrabre građane koji su spriječili teške krađe

Foto: PU međimurska
Policija nagradila hrabre građane koji su spriječili teške krađe
30.04.2020.
u 10:26
Kriminalitet je složen društveni problem koji ne može riješiti ni jedna institucija sama po sebi, kažu u policiji, pa je pomoć građana jako važna
Pogledaj originalni članak

Policija je nagradila građane koji su spriječili provalnike u dovršenju teških krađa. U Kotoribi u Međimurskoj županiji načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i vođa sektora Dražen Zadravec na prigodan način zahvalili su trojici građana. Dvojica hrabrih mladića iz Kotoribe prošlog utorka iza ponoći zadržala su dvojicu provalnika u prodavaonici do dolaska policije.

- Ovaj hrabri čin se isplatio jer su lopovi uhvaćeni na djelu i zaradili kaznene prijave - kažu u PU međimurskoj.

U susjednoj Donjoj Dubravi 27. travnja u jutarnjim satima hrabri susjed pak je spriječio počinitelja u dovršenju provale u obiteljsku kuću. Počeo je vikati, pa je provalnik pobjegao bez plijena.

- U okviru prevencije kriminaliteta, prvenstveno imovinskih delikata koji se odnose na krađe i provale, dobri susjedski odnosi vrlo su važni i mogu uvelike doprinijeti sprečavanju kaznenih djela i hvatanju njihovih počinitelja. Upravo radi toga vrlo rado ističemo svaki primjer dobre i odvažne reakcije građana i zahvaljujemo im na tome, te i druge potičemo da ne zatvaraju oči pred onime što se događa u susjedstvu - rekao je načelnik Kolarić.

Kriminalitet je složen društveni problem koji ne može riješiti ni jedna institucija sama po sebi, kažu u policiji, pa je pomoć građana jako važna.

- Dobra suradnja građana i policije dokaz su da građani žele pomagati policiji, te da imaju povjerenje njen rad - zaključuju.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.