VEĆINA POGINULIH SU KADETI

Pokolj u Pakistanu: Bombaši samoubojice napali policijsku akademiju i ubili najmanje 59 osoba

Foto: Reuters/PIXSELL
pakistan, napad, policija
Foto: Reuters/PIXSELL
pakistan, napad, policija
Foto: Reuters/PIXSELL
pakistan, napad, policija
Foto: Reuters/PIXSELL
pakistan, napad, policija
Foto: Reuters/PIXSELL
pakistan, napad, policija
25.10.2016.
u 08:13
Niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad, no sumnja se na sunitsku militantnu skupinu Lashkar-e-Jhangvi (LeJ).
Pogledaj originalni članak

Najmanje 59 osoba poginulo je, a više od 100 ranjeno nakon što su naoružani bombaši samoubojice napali pakistansku policijsku akademiju u gradu Quetta.

U trenutku napada u akademiji se nalazilo više od 200 policijskih vježbenika, a talačka kriza trajala je pet sati. Većina poginulih su policijski kadeti.

– Militanti su došli direktno u naše barake. Jednostavno su uletjeli i počeli pucati – kazao je jedan od preživjelih kadeta i dodao da su žrtve tada počele vrištati i bježati u barake.

Napadači su ušli u spavaonice kada su se kadeti odmarali i spavali. Dvoje napadača raznijelo se dok je treći ubijen. Reutersov fotograf vidio je kako snage sigurnosti iznose tijelo tinejdžera za kojeg su rekli da je jedan od napadača.

Ni jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad, no sumnja se na sunitsku militantnu skupinu Lashkar-e-Jhangvi (LeJ). Pakistan je tu skupinu već ranije optužio da je u dosluhu s Al-Qa'idom

>> Broj mrtvih u samoubilačkom napadu u Pakistanu porastao na 30

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar kravata
kravata
08:32 25.10.2016.

Gospodo multikulturnjaci dali ovo ceka i nas u multikulturnoj europi koju zagovarate .

US
usquebaugh
11:53 25.10.2016.

hiljade ovakvih je došlo u evropu