terorizam

Pojačane mjere sigurnosti na aerodromima u Europi, SAD-u i Aziji

Foto: 'HO'
Pojačane mjere sigurnosti na aerodromima u Europi, SAD-u i Aziji
27.12.2009.
u 10:48
Nakon neuspjelog pokušaja Nigerijca Umara Farouka Abdulmutallaba da aktivira bombu na letu Amsterdam -Detroit postrožena kontrola putnika i prtljage
Pogledaj originalni članak

Nakon neuspjelog pokušaja Nigerijca Umara Farouka Abdulmutallaba da u zrakoplovu koji je letio na liniji Amsterdam -  Detroit aktivira bombu na međunarodnim areodromima uvedene su pojačane mjere sigurnosti, prenosi AP.

Pojačana kontrola putnika i prtljage od jučer se provodi na aerodromima u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Švedskoj, Italiji, Britaniji, Španjolskoj, SAD-u, Singapuru, Japanu, Kanadi, Novom Zelandu, Afganistanu i Hong Kongu. Neki aerodromi su ograničili broj ručne prtljage koje se smije unositi u zrakoplov.

Europska komisija je priopćila kako istražuje je li se amsterdamska zračna luka Schipol, gdje se Nigerijac ukrcao u zrakoplov, pridržavala svih pravila sigurnosti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SI
silver@igle
11:15 27.12.2009.

Uvijek se mjere sigurnost pojačaju kad se nešto dogodi.Kao da su oni toliko glupi pa će opet sada pokušati da učine nešto.

ST
strsica
22:04 27.12.2009.

trebali su to uraditi prije Bozica a ne sad kaa se sve izdogadjalo.

OB
-obrisani-
11:55 27.12.2009.

Jihad free Airlines Znao sam, sad će provjere na ulasku u zrakoplov trajati satima. Razdvojimo putnike