POKRENULI INICIJATIVU

Podnesena kaznena prijava protiv Veljače i Janjić: 'Poticale su na mržnju prema socijalnim radnicima'

Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
Foto: PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Nova Gradiška - Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Branko Madunić govori o slučaju pretučene djevojčice koja se u bolnici bori za zivot.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Nova Gradiška - Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Branko Madunić govori o slučaju pretučene djevojčice koja se u bolnici bori za zivot.
13.04.2021.
u 12:30
Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, masovno su se priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi...
Pogledaj originalni članak

Odvjetnički ured iz Zagreba podnio je uime Hrvatske komore socijalnih radnika kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, prenosi N1.

Kažu da je "unatrag nekoliko dana među socijalnim radnicima spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje kaznene prijave protiv Veljače i Janjić Medančić".

Kaznenoj prijavi, kažu u Komori, “masovno su se priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi. U ponedjeljak, kada je kaznena prijava podnesena, odvjetničku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika djelatnika centara.

Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara koji sudjeluju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku”, navode u priopćenju koje uime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika potpisuje Antun Ilijaš.

Kaznene prijave podignute su, tvrdi se, jer je Jelena Veljača u više navrata posljednjih dana, nakon tragične smrti djevojčice Nikoll u bolnici u Klaićevoj, došla u sukob sa socijalnim radnicima, pri čemu su je oni optužili da pridonosi atmosferi huškanja i linča te da ni sama nije kompetentna za raspravu o tako kompleksnim i važnim temama. 

Društvenim mrežama posebno se širila navodna Facebook prepiska u kojoj su sudjelovale Nataša Janjić i Jelena Veljača. Iako iz screnshota koji se dijelio nije jasno koja je točno tema, Veljača piše u komentaru: "Krv im je*em uhljebarsku."

"Svi su ubojice. Svi odreda. Ignoranti smrdljivi", odgovorila je Janjić u screenshotu čija autentičnost nije potvrđena.

VIDEO: Dirljive poruke, svijeće i igračke na ogradi bolnice u Klaićevoj za preminulu djevojčicu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 126

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
12:51 13.04.2021.

Jelena Veljača je psihijatrijski slučaj. Ni u čemu nije dobra, a očajnički joj treba identitet.

RO
roland
12:46 13.04.2021.

Nekulturne, primitivne, kočijaškog rječnika. Same su se kompromitirale i degradirale i s ovime su završile svoju politikantsku karijeru.

BF
bf23
12:37 13.04.2021.

Daleko od toga da je sustav socijalne zaštite dobar,ali činjenica je da osobe poput Veljače koriste ovakve tragedije za svoju vlastitu promociju. Dotična je u najboljem slučaju bila mediokritet u svojoj struci (da se ne lažemo,onakve bljutave sapunice koje je režirala nikada ne bi mogla snimiti da nije imala dobru vezu),a sada je nekakva samoproglašena moralna veličina,instant feministica/a po novom i stručnjak za socijalni rad bez ikakvih kompetencija.