odluka vlade

Počinje privatizacija tvrtke HAC-ONC

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Počinje privatizacija tvrtke HAC-ONC
11.06.2015.
u 07:00
Dug HAC-a i ARZ-a iznosi više od 4 milijarde eura, a Vlada od privatizacije očekuje 1,5 milijardi eura
Pogledaj originalni članak

Vlada će danas napraviti prvi korak u procesu privatizacije HAC-ONC-a, dat će suglasnost za pokretanje postupka razduživanja strateških društava HAC i ARZ privatizacijom tvrtke HAC - Održavanje i naplata cestarine putem inicijalne javne ponude (IPO model).

Navedeni postupak razduživanja uredit će se posebnim zakonom, a svoju odluku o privatizaciji HAC-ONC-a Vlada obrazlaže činjenicom da HAC i ARZ od prihoda od cestarine nisu u stanju vraćati kredite već samo kamate, te da refinanciranje kredita više nije moguće jer bi se državna jamstva za osiguranje kredita tretirala kao nedopuštena državna potpora.

Ukupni dug HAC-a i ARZ-a trenutačno iznosi više od četiri milijarde eura, a Vlada od IPO-a očekuje prihod od 1,5 milijardi eura.

>> Čačić: HAC vode ljudi bez referencija u gradnji autocesta

>> Ipak koncesija? Državi 0,5%
 od cestarina

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar petrolio
petrolio
09:03 11.06.2015.

ma kakva privatizacija HAC-a?!? sve čega se ova vlada dohvati u startu je osuđeno na neuspjeh i propast! odlazite više i spasite nas!!!!

ZO
zoom
09:05 11.06.2015.

privatizacija i ova vlada su 2 pojma koja ne mogu skupa u istu rečenicu. drugim riječima, slijedi neviđen fjasko ove privatizacije

DU
Deleted user
07:31 11.06.2015.

Tko vrača uplate za radno mjesto? ''predstavnici'' HAC-ONC-a ili nadležno ministarstvo?