VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2023.

Počelo nominiranje kandidata u Večernjakovu izboru najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu

Foto: Zvonko Bosnić
Večernjakova domovnica 2022.
Foto: Zvonko Bosnić
Večernjakova domovnica 2022.
Foto: Zvonko Bosnić
Večernjakova domovnica 2022.
Foto: Zvonko Bosnić
Večernjakova domovnica 2022.
20.12.2022.
u 10:34
Predlaganje kandidata za Večernjakovu nagradu moguće je slati u narednih 30 dana, tj. do 20. siječnja, nakon čega će biti objavljena imena nominiranih koji su prošli „filter“ izbornog žirija
Pogledaj originalni članak

Današnjom objavom započinje nominiranje kandidata za 17. po redu Večernjakov izbor najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla za nagradu Večernjakova domovnica 2023. godine.

Večernjakova domovnica je najprestižnija hrvatska iseljenička nagrada kojom se nagrađuju najuspješniji hrvatski iseljenici, hrvatske udruge, zajednice i klubovi. Hrvati u iseljeništvu već znaju kako nominacije za izbor počinju u prosincu pa ne čudi što se već danima raspituju o tome kad će početi slati svoje prijedloge. Podsjetimo kako prijedloge za nominacije kandidata za najprestižniju hrvatsku izvandomovinsku nagradu (njem. Kroatischer Heimatpreis) mogu slati predstavnici iseljeničkih udruga, klubova, zajednica…, ali i pojedinci koji žive izvan granica domovine.

Uz prijedlog za nominaciju potrebno je napisati i kraće obrazloženje (najviše 2.000 znakova) u kojem će u kratkim crtama biti sažeti najvažniji uspjesi ostvareni u prošloj godini onoga koga se nominira. Predlaganje kandidata za Večernjakovu nagradu moguće je slati u narednih 30 dana, tj. do 20. siječnja, nakon čega će biti objavljena imena nominiranih koji su prošli „filter“ izbornog žirija.

Prijedloge za nominacije s kraćim obrazloženjem treba slati najkasnije na mail adresu organizatora Večernjeg lista: javi@vecernji.net ili na redakcijski mail suorganizatora izbora portal Fenix-magazina čija je mail adresa: fenix@fenix-magazin.com

Ovogodišnji 17. po redu Večernjakov iseljenički izbor održat će se u subotu, 04. ožujka 2023. godine u njemačkom Bad Homburgu, gradu prijatelju Dubrovnika. Kao i prethodnih godina, i ovogodišnji Večernjakov izbor održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Uključite se u izbor i svojim prijedlozima pomozite da izaberemo najpopularnije i najuspješnije hrvatske iseljenike u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakle.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
Beyonder
13:37 20.12.2022.

Još daju nagrade za protjerane ljude. Koji apsurd