Posjet BiH

Plenković podržao gradnju Centra za kulturu u Močilama

Foto: Ured dopredsjednika RS
Plenković podržao gradnju Centra za kulturu u Močilama
02.09.2017.
u 18:22
Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je na početku službenog posjeta BiH posjetio župu sv. Ante Padovanskog u Gornjim Močilama - Sijekovcu u općini Brod
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je na početku službenog posjeta BiH posjetio župu sv. Ante Padovanskog u Gornjim Močilama - Sijekovcu u općini Brod, gdje su upravo započeli građevinski radovi na izgradnji Centra za kulturu i dijalog.

Domaćin susreta i župnik vlč. Ivan Tolj, najzaslužniji za obnovu i povratak života u ovaj kraj, upoznao ga je s projektom izgradnje objekta čija je realizacija započela zahvaljujući donaciji građevinskog materijala od strane Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Sudionici skupa izrazili su zadovoljstvo što u malom povratničkom mjestu niče ovakav centar koji će okupljati i zbližavati ljude te što se u neposrednoj blizini gradi nova tvornica metalnih odljevaka austrijske tvrtke "Anton Paar", što govori o sustavnom stvaranju uvjeta za povratak i ostanak stanovnika u ovom kraju. Uz premijera Plenkovića i članove njegova izaslanstva, svečanom otvorenju radova prisustvovali su i dopredsjednik RS Josip Jerković, ministar izbjeglih i raseljenih osoba  u Vladi RS Davor Čordaš te predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
18:40 02.09.2017.

A ha Ivan Tolj, zar to nije neki sefic ovom portalu? O njemu bih mogao svasta ali nista lijepo pa bolje da preskocim.

AS
atilla sb 1986
20:38 02.09.2017.

Vedrane, bio i bit ce bosanski brod.. Ne brod!

WW
wwwcro
12:11 03.09.2017.

Najomraženiji političar u Hrvatskoj trenutno je Plenković koji surađuje sa članovima zloglasne UDBA-e te koalira u vladi sa Srbima teroristima koji se sumnjiče za stravične zločine nad civilima...